martie 04, 2014

BUN LA SUFLET (1)

“Mai bine sa te duci intr-o casa de jale decat sa te duci intr-o casa de petrecere; caci acolo iti aduci aminte de sfarsitul oricarui om, si cine traieste isi pune la inima lucrul acesta.” [Eclesiastul 7:2]

        Era intr-o duminica. Dupa ce isi termina lucrarea de vestire a Evangheliei, la misionarul Hudson Taylor veni un om si ii ceru sa mearga sa se roage pentru sotia lui, care era pe moarte. Pe drum, dupa accentul omului, misionarul isi dadu seama ca era un irlandez si il intreaba de ce nu trimisese dupa preot. Oftand, omul ii raspunse ca a fost sa-l cheme, dar preotul spusese ca vine numai daca ii plateste inainte. Omul fiind sarac, cu sotia pe moarte, ii spuse preotului ca nu are bani nici sa cumpere paine la copilasi, iar acesta, fara bani, n-a vrut sa vina.

        Ajunsi la casa omului, Hudson a fost uimit de starea de saracie in care se aflau. Ochii copilasilor erau bagati in orbite din cauza lipsei de alimentatie; bolnava se zbatea in chinuri. El se apropie de patul ei, ii vorbi putin, apoi se ruga pentru ea. Se gandi imediat ca ar trebui sa-i ajute, dar in buzunar nu avea decat o jumatate de coroana, care era pentru masa lui din seara aceea. Ce era de facut intr-o asemenea situatie jalnica pentru familie, dar nu prea imbucuratoare nici pentru Hudson Taylor?   

 

… continuare