martie 05, 2014

BUN LA SUFLET (2)

“Mai bun este sfarsitul unui lucru decat inceputul lui; mai bine cel bun la suflet decat cel ingamfat.” [Eclesiastul 7:8]

        Un gand linistit ii spunea lui Hudson ca probabil va mai gasi acasa ceva de mancare pentru el. Dar ispititorul ii soptea ca nu are nimic de mancare pentru a doua zi. Daca nu ar fi fost o moneda, ci un maruntis, ar fi putut sa dea cativa banuti, dar asa nu putea. Hudson cauta sa-i mangaie spunandu-le ca este in cer un Tata care ii poate ajuta, deci sa se increada in El. Dae constiinta incepu sa-l mustre: “Fatarnicule, spui la niste nenorociti sa se increada in Dumnezeu, dar tu insuti nu esti gata sa te increzi in El, ci te bizui pe jumatatea ta de coroana.”

        In sufletul lui Hudson se dadea o mare lupta. La sfarsit, omul ii zise: “Pentru Numele lui Dumnezeu, nu ne poti ajuta cu ceva?” Lui Hudson ii venira imediat in minte cuvintele: “Celui ce-ti cere, da-i!” Scoase moneda si o puse in mana omului necajit. Intr-o clipa, inima i-a fost coplesita de bucurie. Cu acea moneda, viata femeii a fost salvata. Dimineata, cand Hudson Taylor trebuia sa-si ia micul dejun, postasul veni cu un mandat cu bani de la un necunoscut. Iata cum poarta Dumnezeu de grija celor ce se incred in El!

        “Incredinteaza-ti soarta in mana Domnului, increde-te in El si El va lucra.” (Psalmul 37:5)