iulie 24, 2013

FA-TI TIMP PENTRU UN SACRIFICIU


“..tu fii treaz în toate lucrurile, rabda suferintele, fa lucrul unui evanghelist si împlineste-ti bine slujba.” [2 Timotei 4:5]

 

     Traim într-o societate în care tot mai multi oameni asteapta ca lucrurile sa se petreaca instant. O sotie proaspat casatorita a sunat într-o zi la un ziar ce publica retete culinare si a cerut sa vorbeasca cu redactorul acestora. Când acesta a raspuns la telefon, tânara sotie i-a cerut ajutorul pentru pregatirea unei mese speciale. În acea seara ea urma sa  aiba ca musafiri, întreaga familie a sefului sotului ei. Deoarece nu mai pregatise o masa speciala pâna atunci, ea a sunat la redactie, pentru a primi îndrumari de la persoana cea mai calificata, dorind ca toate lucrurile de la acea întâlnire sa fie perfecte. Pentru a pregati masa, spunea ea redactorului, am cumparat un curcan de 9 kg si nu stiu cât de mult trebuie sa-l tin în cuptorul cu microunde, pentru a fi bine gatit. „Numai un minut! i-a raspuns redactorul, încercând în acest rastimp sa caute în notitele lui, raspunsul corect. Înainte însa de a primi raspunsul asteptat, tânara sotie obisnuita cu mâncarurile preparate la minut, a încheiat conversatia într-un mod foarte politicos spunând: „Multumesc foarte mult; mi-ati fost de un mare ajutor!

     Nu stiu cum o fi aratat acel curcan de 9 kg pregatit numai un minut, dar stiu bine ca în experientele de fiecare zi, multe lucruri nu se pot împlini la minut, ci au nevoie de un timp adecvat si un sacrificiu mult mai mare.