noiembrie 08, 2013

RUGACIUNEA – SOLUTIA TUTUROR PROBLEMELOR!

„Planurile nu izbutesc când lipseste o adunare care sa chibzuiasca, dar izbutesc când sunt multi sfetnici. Omul are bucurie sa dea un raspuns cu gura lui, si ce buna este o vorba spusa la vremea potrivita!” [Proverbe 15:22-23]

 

      Dupa ce si-a lasat masina în parcarea unui mare magazin, o doamna a observat o alta masina care se îndrepta încet spre un spatiu liber din aceiasi parcare. Uitându-se cu mai mare atentie, a observat ca acea masina nu avea sofer. Panicata de ceea ce s-ar fi putut întâmpla, doamna a alergat dupa acea masina, i-a deschis portiera si a tras repede frâna de mâna. Dupa  ce a coborât din masina, foarte bucuroasa ca a facut o fapta demna de toata lauda, acea doamna a observat ca de aceiasi masina se apropia un barbat transpirat, care îsi dezbracase camasa si o înfasurase în jurul soldurilor. V-am oprit masina; i-a spus doamna soferului care mergea pe jos!  Am observat; i-a raspuns soferul. Numai ca acum trebuie s-o împing din nou spre locul gol din parcare, unde urmeaza sa chem serviciul de reparatii,  pentru ca nu stiu de ce nu mai porneste! Va puteti imagina ce-a trait doamna în acele momente? În locul sentimentelor de mândrie si multumire, ea a trait o mare rusine!

     Când reactionam impulsiv se poate sa traim si noi aceleasi sentimente, sau sa ajungem  în încercari si conflicte chiar mult mai mari, nu-i asa? Pentru ca sa nu ajungi în aceste situatii, încearca  sa depasesti emotiile de moment  si înainte de a actiona într-un anumit fel, opreste-te sa te rogi  si sa te gândesti la toate alternativele posibile. Cerându-i lui Dumnezeu întelepciune si ajutor ca sa hotarasti ceea ce este dupa voia Sa, vei primi îndrumare, pentru ca rugaciunea este calea prin care Dumnezeu ne da putere si calauzire.