decembrie 03, 2015

FIUL OMULUI


“Nimeni nu s-a suit in cer, afara de Cel ce S- a pogorat din cer, adica Fiul omului, care este in cer. Si, dupa cum a inaltat pe Moise sarpele in pustie, tot asa trebuie sa fie inaltat si Fiul omului.” [Iov 30:26]

Titlul “Fiul omului”, care se refera la Domnul Isus, are o insemnatate foarte mare. El exprima ce trebuie sa fie omul in desavarsirea sa, omul dupa gandurile lui Dumnezeu. Ca om, Domnul Isus a corespuns in tot ce a asteptat Dumnezeu de la noi. In viitor, Dumnezeu va aduce la implinire toate planurile Sale cu creatia prin Domnul Isus ca Fiul Omului (Evrei 2:5,8).
De titlul “Fiul omului” se leaga si toate suferintele Domnului nostru iubit. Ca Fiul Omului El a luat ultimul loc, a devenit sarac, incat nu avea unde sa-Si puna capul. La sfarsit a fost rastignit si pus in mormant. Dar El a inviat si acum, ca Fiul Omului, ocupa locul de onoare la dreapta lui Dumnezeu.

Rezumand putem spune: El este Omul uns, vasul omenesc curat, nascut de Duhul Sfant si apoi umplut de el. Domnul Isus este Omul cel mai injosit, Omul durerii, care S-a facut nimic, si care S-a injosit pana la moarte de cruce. In sfarsit, El este Omul inaltat, incoronat cu slava si cinste, care asteapta pana Dumnezeu va [une pe dusmanii Sai ca asternut al picioarelor Sale.