septembrie 11, 2010

RAMAI IN PROCESUL LUI! (1)

"Aduceti vitelul cel ingrasat si taiati-l. Sa mancam si sa ne veselim" [Luca 15:23]


Avem un Dumnezeu maret si plin de intelepciune! Lucrarea Lui este cea mai mare minune din vietile nostre, este cea mai mare comoara pe care nu o poate lua nimeni. Cu totii la un moment dat am fost protagonistii in pilda fiului risipitor. Fiecare din noi ne-am dat seama intr-un anumit moment al vietii, in timp ce ne hraneam cu lucruri rele ca viata naostra nu are sens departe de El si Imparatia Lui. A fost momentul in care am decis sa-L cautam cu toata inima si sa ne intoarcem fara pretentii inaintea Lui, sa-i slujim realmente si total.
Cam pana aici e partea noastra, in rest e HARUL Lui maret, tot ce a urmat, desi de multe ori nu pare cea mai gingasa experienta, e pentru Slava Lui si binele nostru. Fiul risipitor cand se intoarce, dupa ce isi exprima parerea de rau in fata tatalui, acesta le spune robilor sai: “aduceti repede haina cea mai buna si imbracati-l cu ea; puneti-i un inel in deget si incaltaminte in picioare." Ce inseamna asta? Chiar daca atunci cand si-a vazut fiul a alergat inaintea lui si Biblia spune ca a cazut pe grumazul lui si l-a sarutat mult, in primul rand Tatal nu i-a dat de mancare ci i-a schimbat hainele. Sunt absolut sigura ca aceste haine noi nu au fost imbracate de fiu inainte de a se spala. Metaforic vorbind, faptul ca isi recunoaste vina e modul lui de a se spala, de a se curata. Cand venim inaintea Lui, El ne iubeste, ne asteapta, ne primeste dar urmeaza un proces, de curatare:
1. Pocainta – spalarea
2. Imbracarea cu haine noi: haina cea mai buna inseamna o identitate noua, ca fiu a Imparatiei trebuie sa ne purtam identitatea cu demnitate. Demnitatea nu vine de la sine, ea se cladeste in caracterul nostru in timpul procesului, in timpul incercarilor. Dumnezeu zdrobeste orgoliul si zideste demnitatea in noi.
3. Ii pune un inel pe deget: aceasta semnifica guvernare. Inelul este semnul regalitatii de asemenea si al preotiei si al legamantului. Inelul acela inseamna responsabilitate, cu inelul se pecetluiau legile, asta inseamna ca luarea decizilor este la un alt nivel, nu mai este unul egoist ci unul care sa serveasca scopurilor Imparatiei.
4. Incaltaminte in picioare: asta inseamna umblarea cu El in fiecare zi, intr-o conexiune totala cu Imparatia Lui. De asemenea mai inseamna si protectie. Cand ai incaltaminte picioarele nu iti sunt ranite si nici murdarite chiar daca umblii prin praf. Iar noi nu putem evita praful lumii acesteia, nu putem sa ne comportam ca si niste lunatici, avem relatii cu oameni din lume care poarta spiritul lumii, dar noi suntem paziti!
Abia apoi vine partea pe care toata lumea o asteapta, viteleul cel ingrasat si veselia. Tatal din aceasta pilda nu accepta la masa lui un cersetor, prima data il repozitioneaza si abia apoi ii indeplineste nevoile.
"Cautati mai intai Imparatia cerurilor si toate celelalte lucrui vor veni pe deasupra" - asta inseamna in primul rand sa cauti sa devii cetatean al Imparatiei, accepta procesul Lui intreg.
NU UMBLA IN REGIM DE BINECUVANTARE CI DE RESPONSABILITATE!



Anonim