noiembrie 05, 2012

CINEVA ACOLO SUS MA IUBESTE!


 
“Încrede-te în Domnul din toata inima ta si nu te bizui pe întelepciunea ta.” [Proverbe 3:5]

 

Fiecare dintre noi ne confruntam în viata cu zile bune si zile proaste. Marea întrebare este cum stim sa folosim aceste vremuri?

Martin Seligman, un psiholog remarcabil, a studiat felul cum oamenii confrunta evenimentele vietii. În timpul cercetarilor sale a descoperit ca succesul sau insuccesul unei persoane nu este dat de lipsa sau prezenta greutatilor si-a zilelor rele, ci de atitudinea cu care oamenii confrunta aceste vremuri!

Cand unii oameni au o cadere în viata, considera ca sunt urmariti de ghinion, de esec si se declara învinsi. Ei ajung fara nadejde si nu mai vad nici o posibilitate de biruinta. De obicei acest tip de oameni sfarsesc prin a renunta la ceea ce au început.

Sunt însa alti oameni care privesc caderea ca fiind ceva de moment, o întamplare nefericita si nicidecum o situatie insurmontabila. Acestia sunt pregatiti sa confrunte orice situatie transformand-o în ceva pozitiv. Ei fac astfel ca zilele grele ( lamaile vietii) sa fie transformate în situatii benefice (limonada)!

Nu-i asa ca aceasta este si atitudinea credintei? Credinta admite ca vom trece prin greutati, caderi, crize si încercari, dar nu ne vom opri privirile asupra acestora. Credinta priveste todeauna dincolo, si are siguranta ca “Cineva acolo sus” ne iubeste! Avand aceasta siguranta, poti trece mai usor prin greutati probleme si încercari, întrezarind biruinta care urmeaza.