noiembrie 08, 2012

FiI O LUMINA PENTRU CEL DE LANGA TINE


“Multi zic: Cine ne va arata fericirea? Eu însa zic: Fa sa rasara peste noi lumina Fetei Tale Doamne!” [Psalmul 4:6]

 

Cu cateva secole în urma, într-un sat dintr-o zona montana din Europa, un nobil bogat s-a gandit ce mostenire sa lase celor din satul sau natal. Dupa multa chibzuinta, a hotarat ca cel mai mare dar pe care îl poate oferi consatenilor sai, este sa le construiasca o biserica.

Luand aceasta hotarare n-a permis nimanui pana în ziua inaugurarii sa vada planurile cladirii sau sa calce înauntrul constructiei. În ziua inaugurarii oamenii din sat s-au adunat admirand frumusetea noii cladiri. Totul era aranjat cu atentie si nu lipsea nimic. Cladirea, mobilierul si utilitatile erau minunate! Unul dintre sateni a remarcat ca lipsea ceva! S-a uitat în jur si n-a vazut nici o sursa de lumina, care sa lumineze cladirea în timpul serviciilor de seara. La serviciile de seara se facea foarte repede întuneric. De aceea l-a întrebat pe nobil: „totul este perfect si bine aranjat, constructia este deosebita; dar care-i este sursa de lumina?” În loc de raspuns, acel nobil a dat fiecarei familii cate o lampa cu gaz, dupa care si-a îndreptat degetul spre anumite nise din pereti aflate de jur împrejurul salii spunand:
“Aceasta biserica va fi luminata daca atunci cand veti veni la închinare, fiecare familie îsi va aduce lampa pe care a primit-o si-o va aseza pe nisa din perete în zona în care se va aseza”. De fiecare data cand veti veni la biserica, zona în care va asezati în banci va fi luminata! Dar de fiecare data cand veti lipsi, acea zona va ramane în întuneric! Acest lucru trebuie sa va faca constienti ca oridecateori nu veniti la biserica, portiuni din casa Domnului vor ramane neluminate.

Cum este zona în care te asezi atunci cand mergi la Biserica? Luminata sau în întuneric?

Dumnezeu doreste ca prin fiecare dintre noi sa straluceasca lumina adevarului, pe care sa o purtam cu noi atunci cand venim la Casa Domnului!