noiembrie 09, 2012

NU INTOTDEAUNA INTELEGEM PLANUL LUI DUMNEZEU.. DAR AI INCREDERE!

 
“Ei fac o slujba, care este chipul si umbra lucrurilor ceresti, dupa poruncile primite de Moise de la Dumnezeu, cand avea sa faca cortul: “Ia seama”, i s-a zis; sa faci totul dupa chipul care ti s-a aratat pe munte „Dar acum Hristos a capatat o slujba cu atat mai înalta cu cat legamantul al carui mijlocitor este El, e mai bun, caci este asezat pe fagaduinte mai bune.” [Evrei 8:5-6]
 
Corrie Ten Boom, a fost o sfanta a zilelor noastre. Ea a trait prin credinta si-a acceptat planul Lui Dumnezeu pentru viata ei, chiar si atunci cand a fost închisa într-un lagar de concentrare nazist. În acel lagar, sora ei si-a gasit sfarsitul vietii. Dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, Corrie Ten Boom, a calatorit în multe parti ale lumii vorbind despre experientele ei din Olanda si vremea de detentie din Ravensbruck. Ea a marturisit despre dragostea lui Dumnezeu pe care a simtit-o si în cele mai grele momente ale vietii. Ca sa ilustreze acest maret adevar, adesea folosea simboluri simple. În una din prezentarile sale ea a folosit o panza pe care era cusuta o coroana foarte frumoasa.  La început a ridicat panza cu partea pe care era coroana si a vorbit ascultatorilor despre planul lui Dumnezeu, care doreste sa dea tuturor o cununa stralucitoare. Dupa aceea întorcea panza cu partea cealalta si le cerea ascultatorilor sa spuna ce vad? Fiecare putea sa observe cu usurinta o amestecatura de fire într-o forma nedefinita. Asa se vede de multe ori spunea ea si viata noastra, privind-o din perspectiva umana.
De multe ori nu putem întelege planul lui Dumnezeu pentru viata noastra, dar si atunci trebuie sa-l acceptam, pentru ca din perspectiva lui Dumnezeu acesta este perfect.
Daca te afli în hatisurile vietii si nu mai gasesti nici un sens si nici o cale de iesire; schimba-ti perspectiva de a privi lucrurile si vei vedea cununa!