martie 07, 2013

INTINDE-MA MANA SPRE ISUS SI EL TE VA AJUTA!



“Doamne Tu mi-ai ridicat sufletul din locuinta mortilor, Tu m-ai adus la viata din mijlocul celor ce se pogoara în groapa.” [Psalmul 30:3]

 

Richard este un colectionar de afirmatii si expresii celebre. Una dintre acestea a fost preluata de pe o pancarta aflata la intrarea unui bazin de înot dintr-un hotel. Pe aceasta se putea citi: “Scaldatul interzis în absenta unui salvator!” Se poate ca cel ce a pus acest semn s-a gandit numai la siguranta fizica, dar putem aplica aceasta atentionare si la viata spirituala: “sa nu încerci sa calatoresti pe marea vietii, fara un salvator, care sa te însoteasca continu!”

Kemeth Filkins a descris obstacolele pe care le putem întalni pe drumul vietii într-un poem intitulat „Groapa”. În acest poem el a prezentat un om care, mergand pe o carare, a cazut într-o groapa din care nu mai putea iesi. Pe aceeasi carare a mers si BUDA, care a ajuns la marginea gropii si i-a spus omului: “groapa este doar o imaginatie a mintii tale. Schimba-ti modul de gandire si nu te vei mai simti în piericol!” A ajuns la malull gropii si un Hindus! Acesta i-a spus: “acesta groapa este numai calea prin care te purifici, în acest mod vei ajunge mai desavarsit!” A trecut pe langa aceeasi groapa si Confucianist, care s-a adresat omului în nevoie: “daca m-ai fi ascultat n-ai fi ajuns niciodata în aceasta groapa!” A mai trecut si un întreprinzator, care i-a zis: Ca sa te salvezi ar fi bine sa comunici si sa interactionezi cu ceilalti ce au cazut în gropi! Un egocentric i-ar fi zis: ” Înca nu stii ce-i aceea groapa, daca nu vezi groapa mea!” Un reporter iar fi raspuns : “poti sa-mi oferi exclusivitate pentru povestea ta?” Daca ar fi trecut un perceptor, acesta l-ar fi întrebat: “ai platit impozit pentru groapa ta?” Un optimist i-ar fi spus: “nu te mai plange; ar putea fi si mai rau”, iar un pesimist i-ar fi zis: “bucura-te acum, pentru ca lucrurile s-ar putea înrautati!” Numai unul singur l-a cautat pe acest om, s-a plecat spre el, l-a apucat de mana si l-a scos afara! Acesta a fost Domnul Isus!

Daca ai ajuns în groapa, nu dispera pentru ca este speranta de salvare. Întinde mainile spre Domnul Isus si lasa-L sa te scoata afara.