octombrie 21, 2011

VINDECAT DE REGRETE (4)

Împăratul a zis: "Nu mai este nimeni din casa lui Saul, ca port cu el cu o bunătate ca bunătatea lui Dumnezeu?" Si Tiba a răspuns împăratului: "Mai este un fiu al lui Ionatan, olog de picioare". [2 Samuel 9:3]

Ceea ce învătăm, din povestea de viată a lui Mefiboset, este Dumnezeu poate transforma răul vietii noastre într-un bine vesnic, iar atunci când Domnul binecuvântează pe cineva, nimeni nu se va putea opune lucrării Lui, fiindcă El este Împăratul care-si manifestă bunătatea fată de om în mii si mii de feluri.

Asadar, doar Domnul Isus poate schimba statutul celor iubiti de El si dragostea Lui nu ne lasă pentru totdeauna în statutul pe care satan si l-a dorit pentru noi, trecându-ne prin nefericite întâmplări, prin care multi am devenit ologi, din punct de vedere spiritual.

Nu, ci Dumnezeu vrea ne ridice pe fiecare la un alt statut, mai înalt, scotându-ne din statutul în care ne-a condus satan, aducând traume în viețile noastre, făcându-ne ne pierdem valoarea, demnitatea dar si încrederea în Dumnezeu, si credem nu mai există iertarea si restaurare pentru trecut, însă Domnul Isus se interesează de noi, dorind ca, definitiv, ne scoată din statutul trecutului si ne aseze la Masa Lui, ca fiind fiii Lui.

De aceea, nu ne mai uităm la noi însine si nu mai condamnăm pe nimeni pentru cele întâmplate, ci privim la Domnul Isus, fiindcă prin El orice rău poate fi transformat în bine, iar Dumnezeu, datorită Fiului Său, ne binecuvântează si priveste cu bunătate spre noi, schimbându-ne viata pentru totdeauna. Amin!


Cristina