octombrie 20, 2011

VINDECAT DE REGRETE (3)

Împăratul a zis: "Nu mai este nimeni din casa lui Saul, ca port cu el cu o bunătate ca bunătatea lui Dumnezeu?" Si Tiba a răspuns împăratului: "Mai este un fiu al lui Ionatan, olog de picioare". [2 Samuel 9:3]


Ani întregi acest băiat a trăit depinzând de altii, -l ducă din loc în loc, împlinindu-i nevoile, si citim el locuia acum în casa unui om, Machir, care-si făcuse milă de el si-l îngrijise.

David se interesează de urmasul lui Ionatan si trimite -l aducă în casa lui pe Mefiboset, nefiindu-i greu mănânce cu Mefiboset la masă, de dragul prietenului său, Ionatan, dorind ca fiul prietenului lui fie pus stăpân peste moStenirea tatălui, si pentru Mefiboset nu putea munci pământul, de aceea David îi sarcină lui Tiba, ca el si cei din casa lui lucreze pentru el, slujindu-l pe Mefiboset.

Este atât de interesant vedem cum transformă Dumnezeu lucrurile si cum se ocupă El de toti cei care par a nu mai avea nicio valoare pentru oameni! Si vedem cum se schimbă si soarta lui Mefiboset, dar cine ar mai fi crezut din acel statut de „câine mort”, Mefiboset avea primească statutul unuifiu de împărat”? (2 Samuel 9:11)


Cristina