noiembrie 15, 2012

DUMNEZEU ESTE MARET“Toate cararile Domnului sunt îndurare si credinciosie, pentru cei ce pazesc legamantul si poruncile Lui.” [Psalmul 25:10]

 

Daca crezi ca Dumnezeu are un plan pentru viata ta, atunci ar trebui sa fii mai optimist si mai determinat de-a reîncepe lucrul în care ai esuat. Apoi daca crezi ca Dumnezeu este în control, ar trebui sa fii mai curajos si gata de a te ridica din locul unde ai cazut si mai pregatit pentru a transforma înfrangerile în triumf.

O soferita de curse din California, a reusit sa urce în clasament, la o pozitie în care nici o alta femeie înaintea ei nu a mai ajuns. A castigat circuitul national al Asociatiei Auto! Ea avea inscriptionat pe masina de curse sloganul: “Dumnezeu este maret.” Întrebata de ce a ales acest slogan, ea a prezentat o experienta interesanta: La varsta de 11 ani cand a început cursele de carturi în orasul sau natal Florida, conducea un cart vechi, murdar si neperformant. Tatal ei nu avea de unde sa faca rost de 500 de dolari pentru a cumpara un cart nou fiicei lui zvapaiate, ce a ales acest sport extrem. Pentru a face rost de bani, aceasta a început sa stranga si sa vanda ulei de chiparos. Într-o zi, pe cand a mers sa taie coaja acestor arbori si sa stranga ulei, undeva într-o mlastina a observat un palmier ce a crescut circular, avand o forma neobisnuita. Ea l-a sapat, l-a scos la marginea desisului si apoi a chemat pe cineva de la muzeu sa-l vada. Acestia au fost surprinsi de forma si frumusetea pomului si l-au cumparat pentru exact 500 dolari, bani ce i-a folosit pentru a –si cumpara un nou cart. În cursele ce au urmat Georgette a castigat de fiecare data, reusind chiar sa-si abjudece trofeul national la acea clasa. De atunci ea si-a schimbat masinile, reusind performanta dupa performanta. Niciodata însa n-a uitat cum Dumnezeu a ajutat-o sa faca rost de cei 500 dolari, pentru ca tatal ei sa-i cumpere primul cart. De aceia deviza vietii ei a ramas: “Dumnezeu este maret.”

Daca si tu crezi ca “Acolo sus Cineva te iubeste”, atunci trebuie sa ai mai multa încredere si mai multa determinare. În acest fel vei reusi sa transformi înfrangerile în victorii.