iunie 29, 2010

HARUL

“ Christos in voi, nadejdea slavei!” - Coloseni 1:27


Harul: toate resursele necesare pentru a trai o viata desavarsita si a ne implini mandatul pentru care am fost creati! (Philip Dupont)

Noi dam viata lucruilor din jurul nostru. Daca lasam ca circumstantele sa dicteze starea spiritului il lasam indirect pe Satan sa preia controlul, el va manipula in asa fel lucruile incat sa devenim vulnerabili iar el va fura comorile noatre. Trebuie sa gasim cheia Imparatiei, sa accesam resursele pa care Dumnezeu le-a pus la dispozitia noastra si sa construim ziduri de aparare din materiale tari, aur, argint si pietre scumpe. Acesta nu este un discurs motivational de gandire pozitiva! Nu functioneaza daca doar te montezi sa gandesti pozititv, trebuie sa lucrezi intr-adevar, sa mergi concret in prezenta Lui, sa trecem peste limitele apatiei si necredintei si sa lasam prezenta Lui sa lucreze in noi. Daca astepti ca circumstantele sa fie favorabile vei descoperi toate slabiciunile din tine, vei descoperi ca nu poti sa tii sub control si disciplina nici macar propriile ganduri si emotii. E ceva mult mai puternic decat atat, nu e o constructie logica pe care sa o sintetizezi matematic ci este Dumnezeu pe care trebuie sa-L cunoastem si sa-L lasam sa locuiasca in noi. Doar El a invins moartea prin Isus iar acum El vrea sa ne invete sa facem acelasi lucru. Prima data ne invata sa biruim la nivel personal si circumstantele se vor alinia. Ca si atunci cand trece imparatul, slujitorii se inchina si asculta ordinele. Dumnezeu vrea sa ne creasca in statura desavarsirii Lui, sa fim imparati si preoti carora circumstantele si evenimentele ne sunt slujitori si nu noi lor.
Pentru asta trebuie sa-L cunoastem pe acest Dumnezeu care guverneaza si vrea sa ne invate guvernarea. E ca si intr-o relatie, nu poti avea incredere in cineva pe care nu cunosti, nu poti sa ceri ajutorul unui om care nu stii daca in primul rand este capabil sa te ajute, noi nu suntem cersetori. Satan vine cu minciuna ca trebuie sa ne milogim lui Dumnezeu, sa plangi mult pentru a-L convinge sa vina in ajutorul tau, DAR NU E ASA! Dumnezeu e direct interesat ca tu sa biruiesti, pentru asta ne-a creat: “cresteti, inmultiti-va si umpleti pamantul, supuneti-l”. Dumnezeu ne-a creat pentru a guverna si daca aceasta e modul Lui de lucru, El nu o va face in locul nostru, asa ca ne va trece prin toate experientele necesare pentru a ne invata sa o facem. Cu cat suntem mai receptivi la vocea si la invatatura Lui, cu atat educatia este mai usoara si mai putin durerosa. El e ca un conducator de stat pe timpul unui razboi, pune toate resursele la dispozitia armatei ca sa se asigure ca vrajmasul va fi nimicit. Mai mult, El are o strategie! In loc sa stam pe genunchi si sa cerem cu plansete si urlete niste lucrui care sunt deja ale noastre, mai bine sa cautam sa-L cunoastem pe Cel care ni le pune la dispozitie, sa urmam directivele Lui si sa ne antrenam. Ce inseamna asta? Renuntarea la modul firesc de a vedea lucruile, sa-I facem Lui loc in noi, sa cautam sa cunoastem voia Lui si sa luam deciziile in concordanta cu voia Lui pentru a ajunge cat mai repede la destinatie. Totdeauna inseamna sa uiti de tine, de pretentiile tale, de visele tale si sa crezi ca Cel care te-a creat va avea grija sa nu duci lipsa de nimic! Daca iti lipseste ceva, cere de la El, invata sa accesezi harul Sau, daca nu primesti, inseamna ca nu ai avut o nevoie reala!
Christos in noi, nadejdea slavei!Anonim