iulie 01, 2010

SAREA CARE DĂ GUST

"voi sunteti sarea pamantului.." (Matei 5:13)
Chiar in folclorul nostru, roman, avem o poveste care explica pe-ntelesul tuturor rolul pe care il are "Sarea-n bucate". Ai incercat vre-odata sa mananci o mancare fara sare? O zi, doua, o saptamana, doua. Singurul motiv pentru care am suporta un astfel de regim este boala.
Si Domnul Isus vorbea despre o boala, doar ca nu una trupeasca. Tot asa cum pentru a da gust mancarii avem nevoie de sare, si lumea in care traim are nevoie de sarea pe care noi o putem oferi. O sare spirituala care, prin trairea noastra in mijlocul familiei, colegilor, vecinilor sa dea gust si sa schimbe relatiile si viata celor dragi noua.
Versetul continua cu: "daca sarea isi pierde gustul.. Atunci nu mai este buna de nimic". Cum? Ne putem pierde "gustul"? Dar eu merg in fiecare Duminica la biserica, ma rog si citesc zilnic din Biblie, am o relatie perfecta cu Dumnezeu! Am fost lasati pe acest pamant in mijlocul oamenilor tocmai pentru a fi sarea care sa dea gust si sa ii schimbe pe cei cu care intra in contact.
Dumnezeu te cheama nu sa fii crestinul "sare in ochi" atacand pacatosii din jurul tau ci "sarea care da gust" si sa ataci doar pacatul din vietile lor.