ianuarie 18, 2012

DOMNUL RASPUNDE LA MOMENTUL POTRIVIT (3)

“Toate căpeteniile ostilor, Iohanan, fiul lui Careah, Iezania, fiul lui Hosea, si tot poporul, de la cel mai mic până la cel mai mare, au înaintat, au zis prorocului Ieremia: „Fie bine primită înaintea ta rugămintea noastră! Mijloceste pentru noi la Domnul Dumnezeul tău, pentru toti cei ce au mai rămas, căci eram multi, dar am mai rămas numai un mic număr, cum bine vezi tu însuti cu ochii tăi. După zece zile, cuvântul Domnului a vorbit lui Ieremia.’’ [Ieremia 42]



„Dar dacă nu veti asculta de glasul Domnului, Dumnezeului vostru, si dacă veti zice: «Nu vrem să rămînem în tara aceasta, nu, ci vom merge în tara Egiptului, unde nu vom vedea nici războiul, nici nu vom auzi glasul trîmbitei, nici nu vom duce lipsă de pîne, si acolo vom locui!; atunci, ascultati Cuvîntul Domnului, rămăsite ale lui Iuda: Asa vorbeste Domnul ostirilor, Dumnezeul lui Israel: «Dacă vă veti îndrepta fata să mergeti în Egipt, dacă vă veti duce să locuiti pentru o vreme acolo, sabia de care vă temeti vă va ajunge acolo, în tara Egiptului, foametea de care vă este frică se va lipi de voi acolo în Egipt si veti muri acolo.Toti ceice îsi vor îndrepta fata să meargă în Egipt ca să locuiască pentru o vreme acolo, vor muri de sabie, de foamete sau de ciumă; niciunul nu va rămînea, si nu va scăpa de nenorocirile, pe cari le voi aduce peste ei!“ Căci asa vorbeste Domnul ostirilor, Dumnezeul lui Israel: «Cum s’a vărsat mînia si urgia Mea peste locuitorii Ierusalimului, asa se va vărsa urgia Mea si peste voi, dacă veti merge în Egipt; veti fi o pricină de afurisenie, de groază, de blestem si de ocară, si nu veti mai vedea niciodată locul acesta! Rămăsite ale lui Iuda, Domnul vă zice: «Nu vă duceti în Egipt! Băgati bine de seamă că vă opresc lucrul acesta astăzi.”

In versetele 13-19 Domnul face de cunoscut poporului Israel de ceea ce se va intampla daca poporul nu va asculta de glasul Domnului si de spusele Lui. Asa se intampla si cu noi astazi daca nu ascultam de Domnul si de poruncile Lui daca nu stam la adapostul aripilor Lui, daca nu ne adancim privirile in Sfanta Scriptura si nu punem la inima ceea ce Dumnezeu ne dezvaluie in ea, multe nenorociri vor veni peste viata noastra din cauza ca nu vrem sa ascultam, de vina nu este Dumenzeu pentru toate aceste decizii neintelepte din viata noastra si de urmarile lor, ci noi suntem de vina pentru ca Dumnezeu cu toata dragostea ne-a lasat un indreptar in viata aceasta ca sa nu ne ratacim, dar noi credem ca suntem mai intelepti ca Dumnezeu si sitm sa facem fata la fiecare situatie. O situatie care nu este pusa inaintea lui Dumnezeu va esua.. Dumnezeu stie viata fiecarui om, El doreste ca toti oamenii sa fie fericiti si binecuvantati, dar pentru ca noi oamenii de multe ori suntem incapatanati, de multe ori dorim sa facem voia noastra in viata noastra si nu punem fiecare lucru mic inaintea lui Dumnezeu si nu il intrebam pe EL ce doreste El sa faca cu viata naostra, de multe ori ne pierdem si mergem din greseala in greseala si suportam consecintele acestor greseli. Apoi cand constatam ca viata noastra a fost un esec, multa amaraciune, durere, intristare si deznadejde vine peste fiintele noastre. Iar acestea nu sunt lucruri pe care Dumnezeu doreste sa le avem in inima noastra, El doreste sa ducem o viata de biruinta si de bucurie sfanta, chiar daca vom trece prin diferite situatii stim ca avem o nadejde si o speranta in Domnul Isus ca mijlocitor la Tatal Ceresc, si stim ca nu suntem singuri pe pamantul acesta. Indiferent de ce ni s-ar intampla ce ne poate face omul cand Dumnezeu este in centrul vietii noastre, in inima noastra?

Toate aceste decizii si situatii ne duc in doua situatii extreme: fie venim si ne recunaostem ianintea lui Dumnezeu ca am gresit, ne cerem iertare si Il rugam ca de acum incolo sa ne calauzeasca pasii, fie ne intoarcem impotriva lui Dumnezeu si nu mai dorim sa auzim de El niciodata. Prima extrema este cea mai mare binecuvantare sufleteasca pentru ca in aceasta situatie eul nostru este infrant si voia noastra, si recunoastem intru totul dependenta de Dumnezeu. Cea de-a doua situatie este cea mult nedorita pentru sufletul nostrum, pentru ca in aceasta situatie riscam sa ne pierdem mantuirea si sa avem o viata de nemultumiti, sa nu ne putem bucura de nimic din ceea ce Dumnezeu a creat pentru viata naostra si din ceea ce ne inconjoara. Asa cum regele David spunea: “mai bine in mana Domnului decat in mana omului”,asa sa ne ajute Dumnezeu si pe noi sa spunem in orice situatie.



Carmen



AMR : O MEDITATII