ianuarie 19, 2012

DOMNUL RASPUNDE LA MOMENTUL POTRIVIT (4)

“Toate căpeteniile ostilor, Iohanan, fiul lui Careah, Iezania, fiul lui Hosea, si tot poporul, de la cel mai mic până la cel mai mare, au înaintat, au zis prorocului Ieremia: „Fie bine primită înaintea ta rugămintea noastră! Mijloceste pentru noi la Domnul Dumnezeul tău, pentru toti cei ce au mai rămas, căci eram multi, dar am mai rămas numai un mic număr, cum bine vezi tu însuti cu ochii tăi. După zece zile, cuvântul Domnului a vorbit lui Ieremia.’’ [Ieremia 42]



“Căci vă înselati singuri, dacă m-ati trimis la Domnul Dumnezeul vostru, zicând: „Mijloceste pentru noi la Domnul Dumnezeul nostru, fă-ne cunoscut tot ce va spune Domnul Dumnezeul nostru, si vom face!” Eu v-am spus astăzi; dar voi n-ascultati glasul Domnului Dumnezeului vostru, nici tot ce m-a însărcinat El să vă spun. De aceea să stiti că veti muri de sabie, de foamete sau de ciumă, în locul unde voiti să vă duceti să locuiti!”

Versetele 20-22  ne arata  cum Dumnezeu cunoaste mai dinainte intentia inimii noastre  si cum in dragostea Lui totusi El ne avertizeaza si doreste ca sa Il ascultam. Dumnezeu este bun si chiar daca intentia din inima noastra de multe ori este vicleana si rea, egoista si rautacioasa, Dumnezeu in mila  Lui ne trimite la nivelul constiintei si ne indruma ca sa fim cinstiti, sinceri, impaciuitori si plini de pace. De multe ori nu dorim sa ascultam de vocea Lui  si dorim sa facem cum credem noi. Dar asa cum scrie in Geneza: “Asa-i ca daca faci bine primesti bine dar daca faci rau primesti rau”, asa putem sa ne asteptam si noi la  rasplata cuvenita pentru faptele noastre.

Am nvatat de-a lungul timpului ca la Dumnezeu conteaza foarte mult fiecare intentie a inimii in fiecare lucru pe care dorim sa il facem.

Daca intentia inmii noastre atunci cand facem un lucru este fara interes ascuns, fara viclenie sau siretenie ci este pura si dezinteresata pentru a fi o binecuvantare pentru cei din jurul nostru ( dau de dragul Domnului Isus, ca sa implinesc voia Lui caci imi este drag, vorbesc ca sa construiesc, sa ridic si sa imbarbatez oameni deznadajduiti si apasati; doresc sa fiu o mare binecuvantare pentru toti cei ce ma inconjoara). Dumnezeu la astfel de intentii priveste cu multa placere.

Dar daca intentia inimii noastre atunci cand facem un lucru este ca sa obtinem foloase pentru satisfacerea noastra personala (si aici ma refer la  faima in fata oamenilor; dau ca sa primesc ceea ce ma gandesc ca o sa purimesc, dau cu un scop précis, nu ca sa fac un bine; vorbesc ca sa fiu in centrul atentiei si nu ca sa construiesc pentru imparatia lui Dumnezeu; spun lucruri neadevarate despre cineva ca sa ii defaimez imaginea, din invidie si rautate; merg la biserica ca sa il/o vad pe fata /baiatul care imi place si nu ca sa ascult Cuvantul lui Dumnezeu). In acest caz Dumnezeu nu priveste cu placere si este o scarba inaintea Lui fiecare fapta a noastra.

Atunci cand ne adancim in Cuvantul lui Dumnezeu inima noastra se deschide si lumina Domnului patrunde tot mai mult in fiinta noastra, astfel ca stim sa ne oprim atunci cand vine ispita de a face fapte pentru scop personal. Tot din Cuvantul Sfant ne vine si dorinta de a actiona dupa placul Lui Dumnezeu si primim calauzire de a face exact ceea ce Dumnezeu doreste cu o inima curate si sfanta.

Va indemn ca in orice vreme sa ne adancim in Cuvantul lui Dumnezeu de unde ne vin izvoarele vietii  sufletesti.

Daca sufletul nostru este plin de pace sfanta si bunatate, sinceritate si iubire, atunci si viata naostra va fi o viata binecuvantata si plina de bucurie.. iar aceste lucruri le putem avea doar avand o relatie personala cu Dumnezeu.



Carmen

AMR : 0 MEDITATII