noiembrie 16, 2011

FRUMUSETEA ESTE TOTUL? (4)

 „Femeia frumoasă si fără minte este ca un inel de aur pus în râtul unui porc!” [Proverbe 11:22]



A te îmbrăca decent înseamnă a te îmbrăca cuviincios, respectându-ti tatăl, sotul, fratii din biserică, pe cei din jur, respectându-L astfel pe Dumnezeu, având un comportament curat, moral, pudic chiar, rusinându-te să apari în public într-un fel în care Dumnezeu nu ar fi onorat.

Însă, femeile din bisericile de azi uită că ele sunt fiicele Sionului si trebuie să se poarte ca atare, de aceea în Isaia 3:6 este scris: "Domnul zice: "Pentru că fiicele Sionului sunt mândre, si umblă cu gâtul întins si cu priviri pofticioase, pentru că păsesc măruntel, si zornăiesc cu verigile de la picior, Domnul va plesuvi crestetul capului fiicelor Sionului, Domnul le va descoperi rusinea".

Despre femei, în general, observ că repede găsesc o scuză pentru păcatul lor, devenind victime… si e adevărat că si bărbatul are partea lui de vină în comiterea păcatului, însă, "pofta" din el nu s-ar dezlăntui daca n-ar fi "provocată" de ceea ce vede în exterior, de aceea este scris: vai de cel sau cea prin care vine căderea cuiva.

Cred că femeia este în centrul atentiei lui Dumnezeu si ea va fi întrebată într-o zi cu privire la hainele ei, apoi eu consiliez femei, si ele mărturisesc că doar prin felul cum îl privesc si-i zâmbesc unui bărbat îl pot aduce în mreaja lor... si ce să mai spun de haine, ele fiind constiente că prin felul lor de a se îmbrăca, îl pot agăta!

Femeia, desi pare inofensivă, are ea felul ei de a "atrage" un bărbat spre ea, iar o femeie pornită pe asa ceva repede se va descurca, fiind imediat recunoscută de un bărbat, după îmbrăcăminte, chiar că pare de neînteles însă, sunt sigură că cine se teme de Dumnezeu nu s-ar îmbrăca asa..

Dar nu cred că ati dori să vedeti mai târziu plânsul unor astfel de fete si femei, care, după ce satan le-a târât în păcat, si si-au pierdut valoarea, au o inimă rănită si îndurerată sub hainele ce le îmbracă regulat, si probabil că si ele, ca si sotia lui Ieroboam, mai mult de greu decât de dragul lui Dumnezeu, acceptă să îmbrace apoi alt tip de haine, doar doar să le vorbească si lor Dumnezeu.

Asadar, ca si femeie, trebuie să mă îmbrac astfel încât să-l cinstesc pe Dumnezeu, iar asta înseamnă să mă îmbrac conform Cuvântului lui Dumnezeu, într-un fel frumos, curat si elegant, ca si o fiică de la curtea Împăratului, ca cei ce mă văd, oriunde as fi, să-si dea seama că sunt o fiică a Domnului, iar pentru aceasta nu pot să mă îmbrac ca si fiicele Babilonului, folosindu-mă de scuze ieftine, care nu tin…

Însă, din experientă spun că pot fi si frumos îmbrăcată, dar si decentă în acelasi timp, de aceea: pentru cine vrea să-l onoreze pe Dumnezeu în toate lucrurile, nu este deloc greu să nu se dea drept alta, prin felul de a se îmbrăca, ci să aibă un singur tip de haine în dulapul ei.

De aceea spunea Solomon, că femeia frumoasă si fără minte este ca un inel de aur pus în râtul unui porc. Si nu cred că în această categorie intră femeile frumoase care trăiesc cu demnitatea unor fiice de Împărat… ci ceea ce vreau să spun este de fapt că frumusetea exterioară poate fi admirată într-adevăr, dar dacă nu ti-ai dezvoltat mintea si nu ti-ai curătit inima, frumusetea ta va trece cu anii si tot ce va rămâne în amintirea altora despre tine, va fi doar că ai fost o femeie frumoasă cândva… atât si nimic mai mult…

Însă, eu nu sunt preocupată să se spună astfel despre mine, ci mai degrabă mi-as dori să se spună că am fost o femeie înteleaptă si plăcută lui Dumnezeu, iar faptul că nu am fost o femeie foarte frumoasă a fost cea mai mare binecuvântare pentru mine, acest lucru fortându-mă să-mi dezvolt toate resursele mele interioare.

O femeie frumoasă totdeauna are un „handicap” de depăsit, fiindcă dacă doar exteriorul ei atrage atentia, atunci pe nimeni n-o să mai intereseze si cum gândeste femeia aceea, asa că va trebui să se străduiască dublu.

Pentru o femeie este de dorit să fie frumoasă, dar cred că mai mult decât orice ar trebui să îsi dorească să fie o femeie plăcută lui Dumnezeu, iar ceea ce este descris în Proverbe 31:10-31, as vrea să fie scris si în dreptul meu: "Dezmierdările sunt înselătoare, si frumusetea este desartă, dar femeia care se teme de Domnul va fi lăudată."



Cristina