noiembrie 18, 2011

SUFERINTA BINECUVANTATA

“Iată, noi numim fericiti pe cei ce au răbdat. Ati auzit vorbindu-se despre răbdarea lui Iov si ati văzut ce sfârsit i-a dat Domnul si cum Domnul este plin de milă si de îndurare." [Iacov 5:11]



De multe ori privim suferinta ca pe o pedeapsă. Nu este mereu asa.. Mângâierile vrăjmasului sunt înselătoare, aduc tristete si amărăciune.

Nuiaua lui Dumnezeu va aduce vindecare. Ea este o dovadă a iubirii Lui fată de tine.

În suferintă ajungem să recunoastem dependenta noastră fată de Dumnezeu. Tu stii că fiecare pas si fiecare suflare depinde de puterea pe care o lasă El în tine? Tu stii că într-o clipă , El poate hotărî ca inima ta să nu mai bată? Sau traiul tău va fi vesnic pe pământ? Ai siguranta mântuirii?

Suferinta, de orice natură ar fi ea, poate să-i aducă slavă lui Dumnezeu de aceea să ne bucurăm si noi ca Pavel, chiar si în necazurile noastre căci în slăbiciune puterea lui Dumnezeu este făcută desăvârsită.

Inima lui Dumnezeu tresaltă când copiii Lui, care trec prin văile pustii, coplesiti de suferintă, laudă numele Lui! Vor fi răsplătiti! 

Ei dovedesc credinciosie si devotament indiferent de circumstante. Ei Il iubesc pe Creator si nu darurile Lui. Nu sunt avizi după câstig, căci toate sunt gunoi în comparatie cu slava viitoare.

Primeste totul cu bucurie, necazul si durerea, spre bincuvântarea ta, si lasă-L pe Isus ,să se îngrijească de ele. Dumnezeu va lucra!



Elka