noiembrie 15, 2011

FRUMUSETEA ESTE TOTUL? (3)

Femeia frumoasă si fără minte este ca un inel de aur pus în râtul unui porc!” [Proverbe 11:22]


Despre sotia lui Ieroboam citim în 1 Împărati 14, trecea printr-o situatie grea, fiindu-i grav bolnav fiul si, la îndemnul sotului ei, această femeie îsi schimbă hainele, îmbrăcându-se în alte haine, dorind pară diferită de cum era în fiecare zi, ca Ahia, proorocul Domnului, să-i poată vorbi cuvântul Domnului specific cauzei ei.

E drept acest prooroc era bătrân si orb, însă, el auzea vocea lui Dumnezeu, fiindcă proorocul vorbea Cuvântul Domnului, dar ce nu întelegea sotia lui Ieroboam era desi omul n-o vedea, Dumnezeu din cer vedea totul si cunostea felul ei duplicitar de a-si trăi viata, astfel El îi descoperă lui Ahia adevărul despre ea.

Ea dorea -l însele pe om, prin felul în care se îmbrăcase, dar Dumnezeu nu se lasă înselat, si ea avea imediat constate lucrul acesta, dar întreb: ce fel de haine purta ea în general, dacă pentru a se prezenta înaintea proorocului Domnului a trebuit le scoată si se îmbrace în alte haine?

Dorinta ei, cât si a sotului ei era neapărat de a cunoaste voia Domnului cu privire la fiul lor bolnav si doar o mamă care are un fiu grav bolnav ar putea întelege durerea inimii acestei femei… de aceea, desi sotie de împărat, pentru ea n-a mai contat dacă îi plăceau sau nu hainele cu care se putea prezenta înaintea proorocului, gândindu-se trebuie pară modestă, evlavioasă, arate prin hainele ei cât de zdrobită îi era inima, ca omul acela să-i poată rezolva problema.

Dar, desi îmbrăcată umil si decent de data aceasta, ea este uimită totusi este recunoscută de proorocul Ahia, care o întreabă: „Intră, nevasta lui Ieroboam; pentru ce vrei te dai drept alta?

Acest cuvânt: a te da drept alta, este pentru fiecare femeie de azi, care se crede copil de Dumnezeu, dar care într-un fel se îmbracă la piată, la birou, la plimbare, în parcscuzându-se trebuie se simtă comod, iar apoi, când merge în casa Domnului, îmbracă un alt tip de haine, ca si cum Dumnezeu ar fi orb si nu le-ar cunoaste trăirea zilnică si felul lor de a se îmbrăca.


Cristina