noiembrie 11, 2014

“FURTUL SECOLULUI”

“Tu pui inaintea ta nelegiuirile noastre si scoti la lumina Fetei Tale pacatele noastre ascunse.” [Psalm 90:8]

In secolul trecut, politistii englezi cautau autorii “furtului secolului”,

care consta din cateva tone de aur in lingouri furate din vagonul unui tren, deviat de pe o linie ferata special amenajata. Masina care transportase aurul de la trenul adus intr-o padure pana la ascunzatoarea situata intr-un garaj izolat, a putut fi usor identificata si apoi gasita.

        Cum a fost posibila aceasta prindere a hotilor? Pe vremea furtului, autovehiculele grele aveau o viteza mai redusa ca in zilele noastre. Niste copii catarati pe un delusor din apropierea soselei si-au gasit ca joaca in ziua furtului, notarea numerelor de inmatriculare a masinilor care treceau prin zona. Cine nota mai multe masini si cat mai multe caracteristici ale acestora (culoare, tip de masina etc) primea un premiu. Notitele copiilor au fost o adevarata mana pentru politisti in actiunea de gasire a hotilor.

        Asemenea acelor hoti, multi oameni, cand fac raul, se gandesc ca nu-i vede nimeni. Si totusi, chiar daca nu-i vad semenii lor, Dumnezeu vede tot ce se petrece pe pamant, si totul va fi scos la lumina Sa si judecat cu dreptatea divina. Fericiti sunt toti care si-au gasit refugiul la Mantuitorul! Ei au fost iertati de toata vina lor.