noiembrie 10, 2014

FIDELITATEA ESTE INCA ACTUALA

“Niciunul sa nu fie necredincios nevestei din tineretea lui.” [Maleahi 2:15]

        Tocmai au sarbatorit nunta de diamant. Cei doi sunt casatoriti de 62 de ani. Se poate rezista asa de mult timp impreuna? Aceasta intrebarea este indreptatita astazi, cand vedem cat de putin rezista casatoriile. “Sa rezistam unul cu altul?” intreaba domnul P. “Cu cat traim mai mult unul cu altul, cu atat mai intima devine relatia noastra unul cu altul.” Desi sotia lui este bolnava si isi petrece timpul in pat, domnul P. adauga: “Cat de multumitor sunt lui Dumnezeu, ca o mai am!”

        “Nu a aparut niciodata gandul unei <>?” – “Desigur, au fost probleme”, a raspuns domnul P., “suntem doi oameni diferiti. Dar nu ne-am gandit niciodata la infidelitate si despartire. Cu mult inainte de casatorie am cunoscut principiile lui Dumnezeu – un sot, o sotie pentru toata viata. Acest lucru a fost de la sine inteles pentru noi, iar Dumnezeu ne-a daruit o casnicie implinita.”

        In multe cazuri fidelitatea in casnicie nu mai este luata in serios. Dar atunci constiinta este impovarata, increderea este distrusa si de multe ori relatia este desfacuta. Cata suferinta rezulta de aici, cate lacrimi sunt varsate, cat de mult sufera copiii din aceasta cauza. Dar Dumnezeu ne-a spus clar: “Nu fi necredincios!” Cine nu tine seama de aceste cuvinte, va suporta consecintele. Sa respectam principiile lui Dumnezeu.