noiembrie 07, 2014

DISPRETUIT

“...era asa de dispretuit.. si noi nu L-am bagat in seama.” [Isaia 53:3]

        Capitolul 53 din profetul Isaia este o previziune impresionata despre Domnul Isus, care a fost pe acest pamant Slujitorul lui Dumnezeu. El a fost dispretuit in mod deosebit de catre conducatorii religiosi ai poporului Israel.

        Odata a fost un oaspete in casa unui fariseu. Dar acesta nu a aratat nici cele mai elementare forme de politete fata de El. Mantuitorul a suportat. Dar Dumnezeu S-a ingrijit in acea clipa ca o femeie stricata, o pacatoasa cunoscuta in oras, care a venit la Mantuitorul sa-i arate respect (Luca 7:36-50).

        Cum au stat lucrurile la cruce? Cand nimeni nu a spus nici un cuvant pentru El, Dumnezeu a folosit un raufacator, care era rastignit cu Isus. Acesta a recunoscut despre Christos: “Omul acesta nu a facut niciun rau.”

        Dar nu doar conducatorii religiosi L-au dispretuit. In Psalmul 69:12 se spune: “Cei ce stau la poarta vorbesc de mine, si cei ce beau bauturi tari ma pun in cantece.” Acestia erau oameni cu functii inalte in justitie si in administratie. Ei de asemenea Il dispretuiau pe Christos. Dar si la “masa obisnuita” si-au batut joc de El.

        Si ce singur a fost El, Strainul din cer! A suportat si a suferit tot ce un om poate sa-i faca rau altui om. Niciunul nu L-a inteles, nici macar ucenicii Sai. Da, Fiul vesnic al lui Dumnezeu, aceasta Persoana minunata, a fost pe pamant Cel sarac, singur si parasit – Omul durerii.