noiembrie 03, 2014

O BUSOLA SIGURA PE MAREA VIETII

“Sa cante limba mea Cuvantul Tau, caci toate poruncile Tale sunt drepte.” [Psalm 119:172]

        Ceea ce este busola pentru marinar, aceasta este Cuvantul lui Dumnezeu pentru toti cei care merg pe marea vietii. Numai cel care tine mereu seama de acest indicator divin, merge sigur chiar si in noaptea cea mai furtunoasa, mai intunecoasa. Toate stancile in mare, pragurile de nisip, vartejurile sunt ocolite bine cu nava si in sfarsit urmeaza intrarea fericita in port, cand poti exclama: “Multumiri fie aduse lui Dumnezeu!” parerile publice, obiceiurile si traditiile stravechi, toate acestea nu sunt o busola sigura pentru calatoria spre vesnicie. Nu este de mirare daca esuezi, cand te conduci dupa astfel de lucruri.

        Cineva a spus odata: “Biblia este lumina pentru a ne lumina, este sabie pentru a ne proteja, este paine pentru a ne intari, este vin pentru a ne inviora, este harpa pentru a ne bucura, este cheie pentru a ne deschide poarta cerului”. Altcineva a apreciat astfel Biblia: “Una din minunile Cuvantului lui Dumnezeu este plinatatea ei extraordinara. Nu este o carte din foite de aur, ci expresiile sale sunt bulgari de aur de adevar pur.”

        Ce ai scrie tu despre Biblie, daca ti s-ar cere acest lucru? Gandeste-te ca ea este Cuvantul lui Dumnezeu, adevarul vesnic!