octombrie 31, 2014

MUNTELE MORTII

“Cine asculta cuvintele Mele, si crede in Cel ce M-a trimis.. a trecut din moarte la viata.” [Ioan 5:24]

        In 18 Mai 1980, la ora 8:32 ora locala, intr-o regiune muntoasa din nord-vestul Americii, in apropiere de localitatea Yale, Washington, linistea a fost intrerupta de un bubuit si vajait puternic si ingrozitor. Intregi peisaje au fost pustiite si lumina soarelui a fost intunecata de nori mari de cenusa si fum. Vulcanul St. Helens a fost trezit la viata dupa 127 de ani de somn. Nu mai putin de 540 milioane tone de cenusa au fost raspandite in aer.

        Dar cu ajutorul tehnologiilor moderne, populatia a putut fi avertizata de aceasta nenorocire deja din 1968. Scurt timp inainte de ezplozie, populatia a fost evacuata. Dar in ciuda masurilor de siguranta, au murit 57 de oameni in aceasta catastrofa. Oamenii au fost avertizati, dar nu s-au increzut in cercetarile exacte.

        La fel stau lucrurile si cu noi. Biblia ne spune ca ne gasim intr-un mare pericol. Datorita pacatelor noastre, Dumnezeu ne trage la raspundere, dar nu stim daca astazi, sau maine, sau mai tarziu. Pentru ca Isus Christos a fost rastignit, calea spre Dumnezeu prin credinta este deschisa. Depinde acum de noi, daca acceptam darul mantuirii sau ramanem in “zona mortii”. Unde va gasiti dumneavoastra?