octombrie 29, 2014

OMUL DE PE PAMANT

“Dar eu eram ca un miel bland pe care-l duci la macelarie, si nu stiam planurile, pe care le urzeau impotriva mea, zicand: <>” [Ieremia 11:19] 

        Ce verset miscator din profetul Ieremia. Nu vorbeste el despre Cineva mai mare decat profetul, si anume despre Isus Christos?

        Isus a venit ca Om pe acest pamant pentru a deveni Mielul lui Dumnezeu, care ia pacatul lumii. El S-a lasat de bunavoie dus la Golgota, unde oamenii L-au rastignit.

        Si a doua imagine din acest verset se potriveste exact la Isus. El a fost acest pom, care L-a bucurat pe Dumnezeu si a adus rod pentru El. Aceasta s-a aratat prin vorbirea si actiunea Sa, si astfel unii au crezut in El.

        Cum au reactionat oamenii care stateau departe de Dumnezeu? Au faurit planuri rele, au vrut sa-L nimiceasca si sa fie indepartat de pe pamant. Dar nu numai El: si pe aceea, la care El a facut o minune spre onoarea lui Dumnezeu, au vrut sa-i indeparteze – pomul si rodul! Preotii cei mai de seama au hotarat sa omoare si pe Lazar [pe care l-a inviat Isus] [Ioan 12.10].

        Astfel, versetul de astazi arata intreaga stricaciune a omului, dar si desavarsirea Mantuitorului nostru.