octombrie 30, 2014

UNELTIRILE DIAVOLULUI

“Imbracti-va cu toata armatura lui Dumnezeu, ca sa puteti tine piept impotriva uneltirilor diavolului.” [Efeseni 6:11]

        Viclenia diavolului este mare si suntem indemnati sa ne impotrivim acestor uneltiri. In acest sens este bine sa cunoastem caracterul acestor uneltiri. Ele se manifesta prin:

        Minciuna: diavolul este marele mincinos. El este numit tatal minciunii sau originea minciunii. Acest lucru reiese clar deja in prima sa intrare in scena in gradina Eden. In cazul tuturor activitatilor diavolului trebuie sa avem in vedere faptul ca ele se afla intotdeauna in legatura cu minciuna.

          Inselatoria: in stransa legatura cu minciuna se afla faptul ca diavolul va incerca mereu sa-i insele pe oameni. El se preface in inger de lumina si trimite mesagerii care se deghideaza in slujitori ai dreptatii. Pe omenire o asteapta cea mai mare inselatorie a diavolului, dar principiul are valabilitatea deja acum si trebuie sa ne atraga atentia.

        Fata de aceste uneltiri ale diavolului sa stim ca el este un dusman biruit. Fiul lui Dumnezeu S-a aratat pentru a nimici lucrarile diavolului. Domnul si Mantuitorul nostru i-a luat prin jertfa de la cruce puterea mortii. Acolo a avut loc marele triumf asupra diavolului si uneltirilor lui.