noiembrie 13, 2014

ILUZII PAMANTESTI – SIGURANTA CEREASCA

“Doamne, spune-mi care este sfaritul vietii mele, care este masura zilelor mele, ca sa stiu cat de trecator sunt.” [Psalm 39:4]

Ati observat vreodata roiurile de muste cum danseaza dupa ploaie in aerul incalzit din nou de soare? Mustele se misca intr-o parte si in alta, fara sa se incurce unele pe altele. Am putea spune ca ele efectueaza un balet bine exersat. Aburul care se ridica din pamantul cald este locul distractiei lor. Din cand in cand zboara cate o randunica prin roiu de muste si apuca dintr-o data grupuri intregi de dansatoare. Ce fac celelalte muste? Ele nu se lasa deranjate, ci danseaza linistite mai departe, de parca nu s-ar fi intamplat nimic.

        Viata acestor muste este o imagine a vietii noastre. Oamenii se leagana in iluzii goale, spera sa gaseasca fericirea in ceea ce vine din acest pamant, in timp ce moartea paseste in mijlocul lor si secera pe unul sau pe altul. Dar multimea nu se lasa impresionata de acest lucru. Distractia merge mai departe. Dar cum stau lucrurile daca moartea ne-ar lovi, pe dumneavoastra sau pe mine?

        Avem nevoie de un sprijin tare, care nu se clatina nici in moarte. Acest sprijin il gaseste omul numai la Dumnezeu. Ati gasit acest sprijin la El?