noiembrie 12, 2014

ULTIMATUM

“Dumnezeu porunceste acum tuturor oamenilor de pretutindeni sa se pocaiasca; pentru ca a randuit o zi, in care va judeca lumea dupa dreptate.” [Faptele Apostolilor 17:30-31]

Stiti ce este un ultimatum? Este solicitarea solutionarii pe cale amiabila a unei probleme litigioase in cadrul unei anumite perioade de timp stabilite. De cele mai multe ori se ameninta cu masuri aspre, in cazul in care aceste solicitari nu sunt satisfacute.

Si versetul de astazi contine un ultimatum. El este adresat de Dumnezeu tuturor oamenilor. Este vorba despre viata si moarte. Dumnezeu ne cere sa ne pocaim si sa ne intoarcem la El.

        O astfel de intoarcere presupune recunoasterea pacatelor si credinta in Salvatorul, Isus Christos, care a murit pentru noi pe cruce.

        Pana la exprimarea acestui ultimatum divin nu mai este mult timp. Nu stim cat timp mai mentine Dumnezeu oferta Sa de har. De aceea, Biblia ne indeamna: “Astazi daca auziti glasul Lui nu va impietriti inimile.” Cand a expirat timpul lui Dumnezeu, nimeni nu se mai poate pocai. Apoi urmeaza numai dreapta judecata a lui Dumnezeu. Atunci este vesnic prea tarziu pentru a primi mantuirea.