mai 02, 2013

SECRETUL BIRUINTEI: RUGACIUNEA!


„Iata de ce zic, îmi plec genunchii înaintea Tatalui Domnului nostru Isus Hristos, din care îsi trage numele orice familie, în ceruri si pe pamânt, si-L rog ca potrivit cu bogatia slavei Sale, sa va faca sa va întariti în putere, prin Duhul Lui, în omul din launtru.” [Efeseni 3:14-16]

 

     Dupa ce George Burns, un actor de comedie, a jucat rolul lui Dumnezeu în filmul: „Oh Dumnezeule!”, acesta a primit o multime de scrisori interesante. În una dintre acestea, un baietel de numai sase ani îi adresa o rugaminte prin cuvintele: „Draga domnule dumnezeu, stiu ca sunteti foarte ocupat, dar va rog sa-mi faceti numai un singur favor: În duminica care urmeaza, echipa mea favorita va juca finala campionatului national de base-ball. Va rog sa faceti în asa fel sa nu ploua!” „Sa nu cumva sa uitati!” „Jocul este duminica viitoare!” În duminica urmatoare asa cum si-a dorit acel copil, n-a cazut nici un strop de ploaie! Dupa ce a trecut însa acel eveniment, Burns a primit o noua scrisoare de la acelasi copil care i-a scris doar cateva cuvinte: „Multumesc! …dar am pierdut!”

     Se poate ca evenimentele vietii sa depaseasca uneori granita asteptarilor noastre, de aceea este bine sa ne rugam întodeauna:”Doamne nu cum voiesc eu, ci cum voiesti Tu!”

     Apostolul Pavel a cunoscut secretul biruintei prin rugaciunea îndreptata catre adevaratul Dumnezeu, de aceea s-a rugat pentru cei din Efes. Într-un anume sens, rugaciunea lui ne include si pe noi, de aceia asculta-i cuvintele si dorinta lui pentru tine: „ma rog ca potrivit cu bogatia slavei Sale, Dumnezeu sa te faca sa te întaresti în putere, prin Duhul Lui, în omul din launtru.”