mai 01, 2013

CARE E SCOPUL TAU IN VIATA?


„Va îndemn dar fratilor, pentru îndurarea lui Dumnezeu, sa aduceti trupurile voastre ca o jertfa vie, sfânta, placuta lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastra o slujba duhovniceasca.” [Romani 12:1]


      În anul 1964, un atlet din S.U.A. numit Al Oerta, a câstigat medalia de aur si-a stabilit un nou record olimpic la aruncarea discului. El a câstigat aceasta medalie înfruntând o durere deosebita cauzata de o ruptura a unui cartilagiu intercostal, din timpul unui antrenament desfasurat cu numai câteva zile înaintea deschiderii Jocurilor Olimpice. Toti i-au spus ca durerea va fi mult prea mare pentru a o putea suferi, de aceea ar fi mult mai bine pentru el sa renunte. Oerta, a dorit însa cu todinadinsul sa intre în competitie si era foarte hotarât sa si câstige cu orice pret. Într-un interviu pe care l-a dat imediat dupa competitie, Al Oerta a spus reporterilor: „nu ma faceti erou! Am intrat în competitie pentru ca am dorit cu todinadinsul sa câstig, si iata ca s-a întâmplat!” Determinarea sa nu venea numai din îndemânarea pe care o dobândise în timpul antrenamentelor. El a dorit sa câstige si a reusit, fiindca a fost motivat de dorinta de a învinge.

      Si noi vom avea o mai mare putere în a împlini orice lucrare si vom fi gata sa platim orice pret, numai atunci când vom urmari scopuri înalte.

      Care sunt scopurile pe care ti le-ai propus? Le vei atinge, luptând nu numai în puterea ta fizica si intelectuala, ci fiind întarit si spititual, într-o legatura desavârsita cu Hristos!