februarie 03, 2012

INVATA SA FI MULTUMITOR

“Voi sa nu fiti asa. Ci cel mai mare dintre voi, sa fie cel mai mic; si cel ce carmuieste, ca cel ce slujeste.” [ Luca 22:26]



        O tanara dorea sa se angajeze la o firma. Cand a citit o intrebare pe formularul de cerere, i s-au inmuiat picioarele. Intrebarea era: “Posedati aptitudini de conducator?” Fiind o fata sincera, ea a scris “nu” si a predate formularul cu o inima neincrezatoare. Spre surprinderea ei, a primit o scrisoare de la conducerea firmei: “Citind cererile de angajare am constatat ca 1452 de solicitanti sunt buni de conducatori. Am acceptat cererea dumneavoastra, pentru ca este a unei singure personae care vrea sa se subordoneze.”

        Traim zile in care cu usurinta gasesti oameni dispusi sa fie “bucatarul-sef”, dar sunt putini gata sa spele farfuriile. Intotdeauna se gasesc multe femei care doresc sa participle la un concurs de frumusete si sa fie alese chiar “miss”, dar putine vor fi de acord sa mature tribuna. Intreprinderile nu au dus niciodata lipsa de oameni care doreau sa fie tamplari-sefi, dar se gaseau cu greu oameni care sa scoata  cuiele sau sa lucreze ceva util.

        Care sunt dorintele noastre pentru acest an? Cine vrea sa fie mare, trebuie sa fie cel mai mic.



Anonim