mai 08, 2008

VIAȚA DUPĂ VOIA LUI DUMNEZEU

"..Dumnezeu ne-a găsit vrednici.." (1 Tesalonlceni 2:4)

. Te simti foarte liber când trăiesti după voia lui Dumnezeu! Te eliberezi de "dependenta de a fi aprobat de altii", de îngrijorarea cu privire la ce cred ceilalti despre tine. Când esti dependent, oricât de mult drog primesti, niciodată nu este destul. Si simti că înnebunesti dacă nu primesti drogul. Dependentii de părerea altora sunt mereu la mila opiniei oamenilor. In consecintă, vietile lor devin asemenea fluxului si refluxului.
. Pavel era liber să vorbească adevărul în dragoste: putea să-i confrunte pe oameni sau să fie blând cu ei. Când cineva i-a spus lui Pavel că nu-i place de el, nu s-a îngrijorat prea tare. Si asta pentru viata lui nu era zidită pe aprobarea lor. "..Dumnezeu ne-a găsit vrednici..". Pavel nu mergea de colo-colo simtind nevoia de a) a se compara cu ceilalti; b) de a-si demonstra superioritatea; c) de a impresiona sau a concura cu altii; d) de a fi numărul unu sau cel care este mereu la cârmă. Viata trăită după voia lui Dumnezeu l-a eliberat de asemenea anxietăti provocatoare de ulcer si însemna că se poate bucura de viata la care l-a chemat Dumnezeu să o trăiască.
. Când suntem tineri si nesiguri avem tendinta de a ne preocupa de ceea ce spun ceilalti despre noi. Dar pe măsură ce ne maturizăm, ne dăm seama că lumea nu se gândea de loc la noi. Oamenii erau prea preocupati de ceea ce credem noi despre ei! Viata trăită după voia lui Dumnezeu ne eliberează de tot acest stres. Ne dă puterea de a face fată criticilor si conflictelor, fiindcă stim cine suntem. Iar identitatea noastră este aceasta: suntem copii răscumpărati ai lui Dumnezeu. Si atâta vreme cât suntem acceptati si găsiti vrednici de El, ce mai contează?