septembrie 21, 2008

RĂMÂI UNDE EȘTI

"Cel ce sta sub ocrotirea Celui Prea inalt, si se odihneste la umbra Celui Atotputernic" (Psalmul 91:1)

___De ce a trebuit fiul risipitor sa paraseasca casa tatalui sau cand avea tot ce isi putea dori? Pentru ca:
1) S-a obisnuit cu foloasele si le-a luat de bune. Noi nu suntem inceti in invatare, doar rapizi in uitare! De aceea Dumnezeu a spus poporului Sau: "vezi sa nu uiti pe Domnul, care te-a scos .. din casa robiei" (Deuteronom 6:12). Dupa ce au trecut Iordanul si au intrat in tara promisa, Dumnezeu le-a spus sa ia 12 pietre, cate una pentru fiecare semintie si sa ridice un loc de aducere aminte. De ce? Pentru a le aminti cine sunt ei, cine este El si care este legamantul care ii leaga.
2) Nu a stiut ce il asteapta. Calea care ne indeparteaza de Dumnezeu ne duce la durere, nu la castig. Intreaba-i pe cei care au pasit pe ea. Ei vor spune: "nu te duce acolo". Daca ti se pare ca acum situatia este grea, stai sa vezi cum va fi cand vei parasi purtarea de grija a lui Dumnezeu!
3) El a dorit binecuvantarea tatalui sau, nu autoritatea lui. Intrebarea pe care ti-o pune Hristos astazi este: "De ce imi spui "Doamne" si nu faci ceea ce spun?" (Luca 6:46). De ce? Peter Marshall, capelan in Senatul american, s-a rugat odata: "Doamne, ajuta-ne sa aplicam ceea ce aplaudam". Amin!
___Dumnezeu i-a spus lui Moise: "Voi face sa treaca pe dinaintea ta toata frumusetea Mea .. iata un loc langa Mine; vei sta pe stanca" (Exod 33:19-21). Cand iti gasesti locul in imparatia lui Dumnezeu si incepi sa ai un rol, vei incepe sa experimentezi bunatatea Lui in viata ta. Dar ce s-a intamplat cu fiul risipitor? Cand s-a intors acasa, locul pe care il avea il astepta. Asa este si in cazul tau!