noiembrie 18, 2008

LASĂ-L PE DUMNEZEU SĂ-ȚI ALEAGĂ PRIETENII

Domnul a zis lui Ghedeon: "Poporul este inca prea mult. Coboara-i la apa, si acolo ti-i voi alege; acela despre care iti voi spune: "Acesta sa mearga cu tine", va merge cu tine; si acela despre care iti voi spune: "Acesta sa nu mearga cu tine", nu va merge cu tine" (Judecatori 7:4)
Uneori Dumnezeu ne daruieste lucruri, alteori ni le ia. De fiecare data El stie ce face, asa ca increde-te in El. Nu ai nevoie de multi oameni in viata ta, ai nevoie de adevaratii oameni. Asa ca lasa-L pe Dumnezeu sa-ti aleaga prietenii! Cand Ghedeon a fost depasit numeric de catre madianiti, el a ales 32.000 de barbati pentru lupta. Apoi a intervenit Dumnezeu si a spus: "Coboara-i la apa, si acolo ti-i voi alege; acela despre care iti voi spune: "Acesta sa mearga cu tine", va merge cu tine; si acela despre care iti voi spune: "Acesta sa nu mearga cu tine", nu va merge cu tine". Dumnezeu a pastrat 300 de oameni si i-a lasat pe ceilalti sa plece fiindca nu au avut atitudinea corecta. El i-a spus lui Ghedeon: "Cine este fricos si se teme, sa se intoarca.." (Judecatori 7:3).
Nu te preocupa de numar: Dumnezeu poate face multe folosindu-se de putine lucruri. Fii pregatit sa-ti pierzi cativa prieteni, fiindca unde poate Dumnezeu sa te duca, ei nu pot. Ei iti vor spune ca esti prea tanar, prea batran, prea nepregatit, esti de o alta rasa, de un alt sex sau te va costa prea mult si va dura prea mult. Nu te opune, iubeste-i, roaga-te pentru ei si spune-le: "Cel neprihanit va trai prin credinta" (Romani 1:17) si mergi inainte!
Dumnezeu i-a spus lui Moise ca va lua Duhul care s-a odihnit peste el si il va pune peste alti 70 pentru ca acestia sa poata purta povara (Numeri 11:16-17). Iata de ce ai nevoie; oamenii cu acelasi duh (atitudine si perspectiva) ca tine. Doar pentru ca cineva este talentat nu inseamna ca trebuie sa fie in viata ta. Daca darurile spirituale sunt standardul dupa care masuram, magarul lui Balaam ajunge in capul listei pentru ca a facut o profetie. Adevarata intrebare este: "Au ei acelasi duh?"