noiembrie 27, 2008

PRINCIPIUL ELASTICULUI

"Aruncandu-ma spre ce este inainte, alerg spre tinta, pentru premiul chemarii ceresti a lui Dumnezeu, si Hristos Isus" (Filipeni 3:13-14)
Orice elastic functioneaza dupa acelasi principiu: el trebuie intins pentru a fi eficient! Cei care au realizat un lucru notabil au fost intinsi pana la limita. Nu exista exceptii. Una din greselile cele mai obisnuite este sa crezi ca succesul in viata se datoreaza unor lucruri geniale pe care tu le ai. Scapa de aceasta gandire! Succesul vine atunci cand te intinzi pentru a face fata provocarii; esecul apare cand revii la forma initiala. Iar intinderea te face vulnerabil. Cand elasticul este incordat, se rupe mult mai usor. Este acesta motivul pentru care ti-e frica sa te intinzi? Sa mergi acolo unde nu ai mai fost si sa incerci ce nu ai mai incercat? Sau ai incercat si ai fost criticat? Mereu vei primi critica. Si Isus a avut parte de ele. Si a spus: "Robul nu este mai mare decat stapanul sau. Daca m-au prigonit pe Mine, si pe voi va vor prigoni" (loan 15:20).
Dr. Jonas Salk, care a inventat polio-vaccinul a fost mereu atacat de colegii lui de breasla pentru lucrarea lui de pionierat in domeniu. A descoperit ca aceste critici vin in trei etape. Mai intai ti se va spune: "Nu va merge". Apoi cand incepi sa ai succes vor spune: "Ceea ce faci nu este cu adevarat important!" In cele din urma, dupa ce vad ca este important, vor spune: "Am stiut tot timpul ca vei reusi!" Asa ca nu te uita la situatia de fata si nu intreba "de ce?" Ci uita-te la cum ar putea fi lucrurile si spune "de ce nu?" Prin puterea Duhului lui Dumnezeu care locuieste in tine poti aduce o schimbare. Trebuie doar sa te pui la dispozitia lui Dumnezeu si sa-L lasi sa-ti arate ce poate face cu viata ta.