decembrie 24, 2008

NAȘTEREA DOMNULUI (1)

"Au istorisit ce li se spusese despre Prunc" (Luca 2:17)___Este Ajunul Craciunului! E vremea sabatorilor, a ceremoniilor si a cadourilor; si este bine, dar adevarata povestire transcende aceste lucruri. Pentru a intelege cat mai mult din ea, sa privim la urmatoarele:

a)     Pastorii; cei care aveau grija de oi aveau un statut atat de neansemnat in Palestina primului secol. Nu erau considerati nici macar demni de incredere pentru a fi martori intr-un proces la tribunal si totusi Dumnezeu i-a ales sa anunte venirea Fiului Sau, iar in schimb ei s-au dus ca sa vesteasca aceasta lumii! Luca scrie: "Dupa ce L-au vazut, au istorisit ce li se spusese despre Prunc" (Luca 2:17). Iata raspunsul la intrebarea ta: "Poate Dumnezeu sa foloseasca pe cineva ca mine?" Nu trebuie sa fii licentiat in teologie sau sa fii cizelat si elocvent. Trebuie doar sa le spui oamenilor ce ai vazut, ce ai auzit si ce schimbare a facut Hristos in viata ta. Propovaduieste Cuvantul, iar Dumnezeu va face restul!

b)     Cei care au auzit despre aceste lucruri; "Toti cei ce i-au auzit, s-au mirat" (Luca 2:18). Harul lui Dumnezeu inca ii mai uimeste pe oameni; "Dumnezeu era in Hristos, impacand lumea cu sine, netinandu-le in socoteala pacatele lor, si ne-a incredintat noua propovaduirea acestei impacari" (2 Corinteni 5:19). Observa cuvantul "impacare". Datoria pacatului tau este anulata, conturile tale sunt reglate; poti avea o relatie cu Dumnezeu daca te increzi in Hristos. Uimitor!

c)     Maria: Luca scrie: "Maria pastra toate cuvintele acelea, si se gandea la ele in inima ei" (Luca 2:19). Ea dorea sa inteleaga ce se intampla si ce legatura avea cu ea. Si tu trebuie sa faci la fel. Nu te mai limita la urarea "Craciun fericit" si ia-ti timp pentru a pretui ceea ce este important si ceea ce inseamna El pentru tine. Dumnezeu s-a facut om, pentru ca noi care suntem fii ai oamenilor sa putem deveni fii de Dumnezeu. Uimitor!