septembrie 22, 2009

PREȚUIREA DE SINE!

"Dragostea desavârsita izgoneste frica" (1 Ioan 4:18)


Pentru ca dragostea lui Dumnezeu nu poate fi decât "desavârsita", ea îndeparteaza frica. Care sunt lucrurile de care te temi? Ca nu vei avea lucrurile de care ai nevoie sau ca vei pierde lucrurile pe care le ai? "Dragostea desavârsita izgoneste frica; pentru ca frica are cu ea pedeapsa; si cine se teme, n-a ajuns desavârsit în dragoste" (1 Ioan 4:18). Astazi cere-I lui Dumnezeu sa-ti dea o întelegere proaspata asupra dragostei pe care ti-o poarta, caci ceea ce iubeste, El pretuieste, protejeaza si apara.
Noi suntem atrasi de oamenii care ne iubesc, si atunci de ce ne este atât de greu sa mergem la Dumnezeu în rugaciune? Pentru ca avem nevoie de o întelegere proaspata a dragostei Lui pentru noi! Pavel scrie: "sa puteti pricepe împreuna cu toti sfintii, care este largimea, lungimea, adâncimea si înaltimea; si sa cunoasteti dragostea lui Hristos" (Efeseni 3:18). Dragostea lui Hristos! Dumnezeu nu te-ar putea iubi mai mult decât te iubeste acum! Tu spui: "Cum arata dragostea lui Dumnezeu?" Priveste la cruce. Daca ai fi fost singura persoana care ar fi trait vreodata, Domnul Isus ar fi murit pentru tine. "Cât ma costa dragostea lui Dumnezeu?" întrebi tu. Ea vine fara eticheta de pret. Nu ai facut nimic ca sa meriti lucrul acesta. Asa ca atunci când cazi, nu pierzi dreptul asupra ei. Dragostea Lui pentru tine nu piere niciodata. Biblia spune: "[nimic] nu va fi în stare sa ne desparta de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Hristos, Domnul nostru" (Romani 8:39).
Odata ce ai siguranta dragostei lui Dumnezeu, poti începe sa-ti vezi slabiciunile, sa cauti ajutorul Sau, sa devii mai puternic si sa folosesti darurile pe care ti le-a dat El. Când stii ca Dumnezeu te iubeste pentru ceea ce esti, nu pentru culoarea pielii sau pentru realizarile tale, ai o deplina stima de sine care izvoraste din pretuirea pe care ti-o poarta Dumnezeu.