decembrie 16, 2009

FOLOSEȘTE CE ȚI-A DAT DUMNEZEU

"Daca slujeste cineva, sa slujeasca dupa puterea pe care i-o da Dumnezeu" (1 Petru 4:11)


Petru spune: "Daca slujeste cineva, sa slujeasca dupa puterea pe care i-o da Dumnezeu". Cand Dumnezeu iti incredintaza o slujba, El iti da tot ce ai nevoie pentru a o duce la capat. De fapt, daca iti analizezi propriile abilitati, poti deosebi care este chemarea ta. Winston Churchill a spus: "In viata fiecaruia apare un moment special cand cineva te bate pe umar si iti ofera sansa de a face ceva special, unic pentru tine, potrivit pentru talentul tau. Ce tragedie este daca acest moment te prinde nepregatit si lipsit de clificare, pentru ceva care ar fi putut fi cel mai minunat moment".
Nu poti fi mereu ceea ce doresti sa fi, dar poti fi tot ceea ce Dumnezeu doreste sa fii. Si aceasta pentru ca Dumnezeu da "fiecaruia dupa puterea lui" (Matei 25:15). Ce iti place sa faci si ce faci cel mai bine? Este cumva muzica punctul tau forte? Sau lucrul cu numere? Sau cu copiii? Pavel spune: "Sunt felurite daruri, dar este acelasi Duh; Sunt felurite slujbe, dar este acelasi Domn" (1Corinteni 12:4-5). Aceasta inseamna c unele lucruri pe care unii le considera plictisitoare pe tine te vor umple de energie si te vor imbogati.
Biblia spune ca Dumnezeu zideste o "casa duhovniceasca" (1Petru 2:5). Si este loc pentru fiecare dintre noi in ea. Cand stii lucrul acesta ti se spulbera conceptia gresita ca nu esti valoros pentru ca nu ai aceleasi talente ca si altii. Totodata, ti se defineste responsabilitatea ta prezenta renuntand la ideea ca tu ar trebui sa faci totul. Scopul tau trebuie sa fie trairea in limitele planului lui Dumnezeu pentru tine.
Asa ca in loc sa te scuzi pentru abilitatile pe care nu le ai, descopera darurile pe care ti le-a dat Dumnezeu si pune-le in slujba Imparatiei Lui.