iulie 17, 2012

"COPILUL MEU IUBIT, ASTEAPTA!”


“Si nu stiti ce va aduce ziua de maine! Caci ce este viata voastra? Nu sunteti decat un abur, care se arata putintel, si apoi piere. Voi, dimpotriva, ar trebui sa ziceti: „Daca va vrea Domnul, vom trai si vom face cutare sau cutare lucru.” [Iacov 4:14-15]



Malcom Emory, un student al Universitatii Northeastern, în anul 1970 a fost învinuit de violenta si condamnat din confuzie de catre un ofiter de politie care l-a acuzat ca ar fi participat la o manifestatie împotriva razboiului.

Cazul a fost sustinut de marturia ofiterului de politie Vincent Logan, care a spus ca Emory a aruncat cu pietre. În fata tribunalului Emory a aratat ca n-a fost implicat în nici un fel în demonstratie. El a iesit din librarie cu un brat de carti si n-a aruncat nici o piatra. S-a oprit numai pentru cateva momente sa vada demonstratia. Tribunalul n-a luat în seama marturiile aduse si l-a condamnat la închisoare cu suspendare a pedepsei. Aceasta condamnare l-a costat exmatricularea de la Universitate, încetarea muncii de cercetare pentru domeniul naval si sfarsitul planurilor sale pentru o cariera în domeniul fizicii. Desi nu a trebuit sa mearga la închisoare, aceasta condamnare l-a afectat profund. Dupa patru ani înca mai era suparat pe ceea ce i se întamplase si astepta ca situatia sa se îndrepte. Vazand ca nu se întrevede nici o schimbare dupa cinci ani, a hotarat sa-si vada de cursul vietii!

Dupa douazeci de ani a fost gasita o fotografie a unui fotoreporter care îl înfatisa pe Emory cu bratele pline de carti. Un tribunal superior a preluat cazul lui, si a început un mare proces. De acesta data, decizia tribunalului a fost corecta. Nu i s-a gasit nici o vina!

Emory a fost scos de sub acuzatia initiala. Mai mult; i s-a oferit o bursa pentru a studia fizica la aceeasi Universitate daca ar fi dorit. Emory a refuzat, afirmand ca este fericit ca în sfarsit i s-a facut dreptate si cazul este închis.

Nu exista nici o garantie ca justitia de acum înainte, va fi corecta si va rezolva cazurile mult mai repede. Unele dintre acestea vor fi rezolvate corect si repede, dar altele vor trebui sa astepte poate alti douazeci de ani, iar unele dintre ele chiar, judecata finala a lui Dumnezeu. Sunt situatii cand tot ceea ce putem face este sa asteptam. Alteori numai sa ne rugam. Dar va fi o vreme cand dreptatea si adevarul vor birui!