octombrie 01, 2012

DEPARTEAZA PACATUL DIN VIATA TA



“Doamne, fie îndurarea Ta peste noi, dupa cum o nadajduim noi de la Tine!” [Psalmul 33:22]

 

Lucrurile interzise deseori ne ademenesc. Ganditi-va putin ce provocari sunt în aceasta societate decazuta! O societate în care sotul si sotia nu mai dau socoteala unul altuia, de sentimentele si credonciosia lor, iar copiii nu mai pot fi siguri de un camin linistit, avand garantia hranei si-a ocrotirii. În societatea în care traim oamenii alearga dupa placere si nu accepta nici o forma de limitare sau responsabilitate a unuia fata de celalalt! Presupunerea mea este ca nimeni nu ar dori sa traiasca într-un asemenea context. Nimic altceva nu poate distruge în aceeasi masura bucuria din inima oamenilor ca decaderea morala.

Din aceasta cauza, fiecare dintre noi ar trebui sa ne gandim serios, ce fel de contributie avem în cadrul societatii! Avem o situatie asemanatoare experimentata de profetul Isaia, care a vazut cat de grozav este efectul pacatului în mijlocul poporului sau; a vazut nefericirea acestuia, si multele tragedii pe care pacatul le-a adus. Mai rau chiar: pentru poporul ce se afunda în pacat nu întrezarea nici o cale de întoarcere! Profetul Isaia a privit neputincios la deteriorarea morala din jurul sau si pe langa frustrarea lui; el chiar îl acuza pe Dumnezeu ca îi lasa pe cei din poporul Israel în pacat si le si împietreste inima ca sa nu se pocaiasca! (Isaia 17:63)

Toti cei dintre noi care am avut pe unul dintre cei dragi cufundati în pacatul din care nu mai puteau iesi, întelegem inima lui Isaia. Ce frustrare, este atat de greu sa astepti si iar sa astepti ca acestia sa se întoarca!

Domnul Isus a venit în mijlocul lumii noastre si sarbatorim acest fapt aratandu-ne ca mai exista speranta. Nadejdea aceasta ne-a fost adusa prin Mantuitorul trimis de Dumnezeu, care ne iubeste, cu toate ca am cazut atat de adanc!