aprilie 16, 2013

ISUS ITI IA TOATA POVARA


“… oricine este nascut din Dumnezeu biruieste lumea; si ceea ce câstiga biruinta asupra lumii, este credinta noastra. Cine este cel ce a biruit lumea, daca nu cel ce crede ca Isus este Fiul lui Dumnezeu?” [I Ioan 5:4-5]

 

      În cartea sa intitulata „Crede si Apartine”, Bruce Larson a folosit o analogie pe care am gasit-o foarte ajutatoare. El vorbeste despre modul cum abordam problemele vietii, descriind o statuie gigantica a lui Atlas, asezata în fata unei cladiri impunatoare din New York, în contrast cu un sanctuar al unei Biserici Catolice, asezat în spatele aceleiasi cladiri. Statuia lui Atlas înfatiseaza figura proportionata a unui om bine facut, având muschii încordati si spinarea încovoiata sub greutatea unui glob pamântesc pe care îl poarta pe umeri. Imaginea acestei statui ne arata ca si cel mai puternic om care a trait vreodata pe pamânt, nu poate sta drept sub povara greutatilor si-a încercarilor din aceasta lume.

      Acesta este un mod de-a aborda problemele vietii, încercând sa porti pe umeri de unul singur, orice povara. De cealalta parte a cladirii se afla însa Catedrala Sfântul Patric. În spatele altarului acestui vestit locas de închinare, se afla un sanctuar în care este prezentata o statuie a Domnului Isus din timpul copilariei. Aceasta statuie înfatiseaza un copil de 8-9 ani, care tine fara nici un efort un glob pamantesc în mâna dreapta. Ni se ofera sansa sa alegem; spunea Larson: „Putem hotarî sa purtam lumea si poverile ei pe umerii nostri ca si Atlas, sau sa aruncam toate aceste poveri în grija Domnului Isus!”