aprilie 22, 2013

ISUS SUFEERA ALATURI DE TINE


„Suntem încoltiti în toate chipurile, dar nu la stramtorare; în grea cumpana, dar nu desnadajduiti; prigoniti dar nu parasiti; trantiti jos, dar nu omorati.” [2 Corinteni 4:8-9]

 

      Helene Hayes si sotul sau Charles Mc Arthur si-au pierdud pe fiica lor de numai 19 ani din cauza poliomelitei. Dupa ce au trecut prin aceasta mare durere, la numai cativa ani a murit si sotul sau. Cand Helene era întrebata de ce a murit asa de repede sotul sau, ea raspundea de fiecare data: „Dupa moartea fiicei noastre, sotul meu nu mai înceta sa întrebe: „de ce tocmai ea?” De ce ni s-a întamplat aceasta noua care n-am facut nici un rau? N-am suparat pe nimeni niciodata! Întrebarile lui se repetau mereu si mereu: „De ce?” „De ce?” „De ce?” Si nu-l mai linistea nici un raspuns!

      Sunt si astazi multi oameni care asemenea lui Charles atunci cand trec prin mari tragedii, pun aceeasi întrebare: „De ce tocmai mie?” Durerea este o parte a experientelor de fiecare zi; dar sa nu uitam ca atunci cand plângem si Dumnezeu sufera. La mormântul lui Lazar, când toti plângeau datorita pierderii celui drag, desi stia ceea ce avea sa urmeze si ca Lazar va învia, Domnul Isus a trait aceeasi durere si-a plans împreuna cu cei ce treceau prin suferinta.