august 28, 2013

ESTI ATENT LA DETALII?


“Nu ca am si câstigat premiul, sau ca am ajuns desavârsit; dar alerg înainte, cautând sa-l apuc, întrucât si eu am fost apucat de Hristos Isus.” [Filipeni 3:12]

     Este uimitor sa observi ce schimbari profunde se petrec în viata, atunci când suntem concentrati asupra solutiilor si nu asupra problemelor. Nu cu mult timp în urma, doctorul Peter Boasberg din California, a fost invitat la o conferinta unde s-a asezat la masa cu un grup de colegi ce lucrau în acelasi domeniu medical. În timpul discutiilor pe care le-au purtat în timpul mesei, unul dintre doctori a prezentat noul sau experiment în tratarea infectiilor. Acesta spunea ca foloseste veninul pe care îl extrage de la anumite insecte, pentru a opri înmultirea bacteriilor ce provoaca infectia. Toti cei de la masa l-au ascultat cu atentie, dar pentru ca aceasta metoda de tratament înca nu era înca recunoscuta legal, nu i-au dat prea mare importanta. Mergând acasa însa, doctorul Peter Boasberg a observat  ca starea de sanatate a unuia dintre pacientii sai ce avea o boala infectioasa, s-a agravat brusc. Vazând ca acesta nu reactioneaza la nici un tratament, si-a adus aminte de procedura folosita de colegul sau.  Sunându-l, a primit de la acesta o anume doza de venin pe care, cu acordul pacientului, a injectat-o celui bolnav. În numai câteva zile, acel pacient ce nu mai avea nici o sansa de viata, s-a facut bine!

     Ce s-ar fi întâmplat daca doctorul Boasberg ar fi privit solutia folosita de colegul sau cu suspiciune? Sau daca în timpul acelei discutii, doctorul s-ar fi gândit la altceva? O viata ar fi fost curmata înainte de vreme!

     Când suntem concentrati asupra a ceea ce este înainte si luam în considerare solutiile, viata noastra este condusa de un ideal pe care dorim sa-l atingem. Acesta va domina fiecare aspect al vietii, facându-ne sa fim plini de dedicare.