august 07, 2013

ESTI MULTUMITOR?


“Isus s-a întors, a vazut-o si i-a zis: „Îndrazneste fiica! Credinta ta te-a tamaduit.” Si s-a tamaduit femeia chiar în ceasul acela.” [Matei 9:22]

 

     Cred ca multi dintre voi ati auzit de marele jucator de baseball, Steve Carlton. Acesta a câstigat de 4 ori premiul pentru cea mai mare speranta americana în baseball. Unii specialisti l-au considerat a fi chiar cel mai bun aruncator din toate timpurile. Datorita abilitatilor sale, Steve Carlton, primea un salariu de peste un milion de dolari pe sezon. Ceea ce nu se stie însa despre el este faptul ca în anul 1993, dupa un sezon în care a câstigat compionatul american cu echipa din Philadelphia, acesta a mers la conducatorul clubului si i-a cerut sa-i renegocieze contractul. El juca pe un contract încheiat pe termen lung, ce nu putea fi modificat unilateral. Nu-i însa nimic neobisnuit în acest fapt. De foarte multe ori sportivii cer conducerii cluburilor la care activeaza sa le renegocieze contractele deja semnate. Ceea ce este însa neobisnuit este faptul ca Steve a cerut clubului sau, sa-i reduca salariul! El si-a motivat acesta hotarâre spunând ca este foarte recunoscator pentru faptul ca joaca la echipa din Philadelphia si ca îsi gaseste bucuria si împlinirea prin încrederea care i-a fost acordata fiind folosit în fiecare meci si doreste sa-si exprime multumirea solicitând un salariu mai mic. Când i s-a cerut sa dea explicatii, el a marturisit ca n-ar vrea sa-i exploateze pe cei care l-au angajat si nici sa profite de unul singur de pe urma succeselor întregii echipe.

     Ce dovada de caracter! A fi gata sa spui multumesc, este dovada unei bune cresteri, dar a nu profita de avantajele vietii, este o dovada de caracter. Domnul Isus i-a apreciat totdeauna pe cei ce au fost gata sa spuna multumesc si au dovedit recunostiinta fata de lucrurile pe care le-au primit.

     Te numeri printre acei ce pot primi aceasta apreciere ?