ianuarie 26, 2015

CHRISTOS, CAPETENIE

“Si tu, Betleeme, tara lui Iuda, nu esti nicidecum cea mai neinsemnata dintre capeteniile lui Iuda, caci din tine va iesi o Capetenie, care va fi Pastorul poporului Meu Israel. ” [Matei 2:6]

 

Pe langa multele nume si titluri, care i-au fost date Domnului Isus, este si denumirea de Capetenie.

Mai intai El este Capetenia poporului sau pamantesc Israel. In aceasta postura, El S-a comportat ca un Pastor: “O, Capetenie, care va fi Pastorul poporului Meu Israel”. Domnul Isus in fruntea poporului Sau a avut doar binele supusilor Sai inaintea ochilor Sai. – Si totusi, iudeii L-au rastignit! Prin aceasta, implinirea acestei profetii a intarziat. Dar ea se va implini in viitorul apropiat, cand Domnul Isus va reveni in slava – si anume ca un pastor (Matei 25:32).

Dar titlul Capetenie nu se limiteaza la poporul Israel. In imparatia de o mie de ani, El va domni peste intreg universul. El va conduce si va guverna totul cum Ii place Lui. Sub conducerea Sa se vor implini toate gandurile lui Dumnezeu cu privire la creatia de acum. Ce tinta are conducerea Sa? Ca oamenii sa nu fie mult timp orbi fata de Dumnezeu, ci sa-L recunoasca. Despre acel timp se spune: “Pamantul va fi plin de cunostinta Domnului, ca fundul marii de apele care-l acopera” (Isaia 11:9).