martie 16, 2015

DE CINE SA NE TEMEM?

“Nu va remeti de cei ce ucid trupul, dar care nu pot ucide sufletul; ci temeti-va mai degraba de Cel ce poate sa piarda si sufletul, si trupul in gheena.” [Matei 10:28]

 

Un cunoscut fotoreporter german a fost intrebat care ar fi, in opinia sa, proiectul politic ce trebuie accelerat. Raspunsul a fost: “Tot ce are legatura cu clima. De acolo ne ameninta cele mai mari pericole.”

Lucrurile nu stau asa. Pericolul cel mai mare care ne ameninta, vine din alta parte. Fiecare om are motiv sa se teama de Dumnezeu. Nimeni nu se poate ascunde de El. Ludecatile Lui se vor abate asupra pamantului; atunci toate zidurile de aparare ale necredintei se vor darama ca un castel de nisip. Cel pe care nu L-ati lasat sa intre in “casa” sufletului, va sta atunci in toata maretia sfinteniei Sale inaintea voastra. Pumnul pe care l-ati ridicat spre cer, se va transforma intr-o lovitura in piept, iar platosa religiozitatii pe care ati imbracat-o, se va topi ca zapada la soare. Atunci vi se va cere socoteala pentru fiecare pacat in parte. Biblia spune: “Grozav lucru este sa cazi in mainile Dumnezeului Celui viu” (Evrei 10:31). Iata de cine trebuie sa ne temem! Fiecare om este indemnat sa caute scaparea pana nu vine judecata lui Dumnezeu.