martie 25, 2008

INTRAREA LIBERĂ

"avem un Mare Preot însemnat, care a străbătut cerurile." (Evrei 4:14)

. O dată pe an, Marele Preot al Israelului obisnuia să păsească în cele două zone exterioare ale templului si să intre în "Sfânta Sfintelor" pentru a obtine iertarea pentru păcatele poporului. Existau numerosi preoti, dar numai Marele Preot putea face acest lucru. Biblia spune că Isus, Marele nostru Preot, a străbătut cerurile si a intrat în Locul cel Sfânt din Templul Ceresc pentru a oferi o jertfă definitivă pentru păcatele noastre (vezi Evrei 9:24-28).
. Domnul Isus a străbătut primul cer pe care noi îl numim atmosfera; apoi al doilea cer, la care ne referim ca la spatiul cosmic; apoi a ajuns în prezenta lui Dumnezeu sau în cel de-al treilea cer. Dacă locuim pe pământ, noi dorim ca prin rugăciune să atingem cel de-al treilea cer unde se află tronul lui Dumnezeu, problema este că nu putem ajunge acolo dacă nu ne duce cineva.
. Într-o zi, în timpul Războiului Civil din America stătea pe o bancă lângă Casa Albă un soldat ce părea abătut. Un băietel se apropie de el si îl întrebă ce a pătit. Soldatul spuse că trebuie să-l vadă pe presedintele Lincoln, dar gărzile nu-i dau voie. Auzind acest lucru, băiatul îl luă de mână si îl conduse direct în biroul tatălui său: "Tată", spuse ei, "acest soldat doreste să vorbească cu tine neapărat." Acel băiat era fiul presedintelui, care avea acces direct si continuu la tatăl său.
. Fiindcă Domnul Isus, Fiul lui Dumnezeu are legătură strânsă cu Tatăl, El poate îndepărta toate lucrurile care ne blochează. De aceea când ne rugăm în numele lui Isus, avem intrare liberă la Tatăl, suntem primiti numaidecât în prezenta Lui si nevoile noastre sunt împlinite.