martie 24, 2008

MEDITÂND LA CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU

"zi si noapte cugetă la Legea Lui!" (Psalmul 1:2)

. Dacă nu ai meditat niciodată, ai putea crede că este prea greu; uneori numai călugării si misticii meditează sau doar înteleptii din India care recită mantre stând în pozitia lotus. Răspunde la o întrebare: stii să te îngrijorezi? Bine, atunci stii si să meditezi, fiindcă meditatia înseamnă: a) să te gândesti profund si neîncetat la un lucru; b) să-l înveti pe de rost; c) să-l lasi să prindă rădăcină; d) să-l posezi până când devine o fortă care operează în tine. Ideea nu este câte versete ai învătat, ci ce se întâmplă cu tine în acest proces. Meditarea la Cuvântul lui Dumnezeu îti clarifică si îti corectează anumite aspecte, te îmbogăteste si te echipează făcându-te să ai alte gânduri decât dacă te-ai uita la televizor, dacă ai vorbi la mobil sau ai face cumpărături la magazinul din cartier.
. Domnul Isus i-a întrebat odată pe cei care îl ascultau: "De ce-Mi ziceti: "Doamne, Doamne!" si nu faceti ce spun Eu?" (Luca 6:46). Bună întrebare! Acesti oameni cunosteau adevărul, dar nu erau pregătiti să trăiască după el. Acest lucru este exprimat în celebra rugăciune a lui Augustin când tânjea după curătie, dar nu era gata să-si schimbe stilul de viată: "Doamne, dăruieste-mi castitate, dar nu încă." Ai simtit si tu la fel?
. David a spus: "Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta!" (Psalmul 119:11). Meditatia la Cuvântul lui Dumnezeu este antidotul: a) împotriva unei slăbiciuni morale si spirituale; b) împotriva unei vieti lipsite de scop; c) împotriva lipsei unei relatii intime cu Dumnezeu; d) împotriva unei credinte slabe cronice care te fac să pierzi binecuvântările lui Dumnezeu. Asadar sterge-ti Biblia de praf, deschide-o si întreabă: "Doamne, ce vrei să-mi spui?" Apoi meditează la răspunsul Lui.