mai 29, 2008

DUMNEZEU LUCREAZĂ LA RĂBDAREA TA

" – ne bucuram chiar si in necazurile noastre; căci stim că necazul aduce răbdare" (Romani 5:3)

___Vremurile cele mai grele sunt atunci când ceea ce stim despre Dumnezeu tot nu ne ajută să obtinem rezultate! Si anume când învătăm despre tăcerea Sa.
___Când Dumnezeu tace, a) El te învată chiar si în liniste; b) El îngăduie să crestem obligându-ne să gândim, să studiem să ajungem la concluzii în timp ce El stă deoparte cu un zâmbet tainic si cu o privire grijulie! El se poartă ca un părinte!
___Credinta vine în urma auzirii. Răbdarea vine în urma tăcerii! Tăcerea este ceea ce Dumnezeu îti oferă când lucrurile rele rămân neschimbate. Este medicamentul lui Dumnezeu pentru inima ta frământată. Este balsamul pe care Îl întinde pe muschii tăi care te dor când simti că esti solicitat până la refuz. Este perioada când durerea durează atât de mult încât doar Dumnezeu îti poate da pacea necesară, harul lui curat care te sprijină. Adevărul este că răbdarea este doar puterea în haine de lucru, puterea concentrată si credinta care lucrează.
___Ascultă: "Să ne uităm tintă la Căpetenia si Desăvârsirea credintei noastre, adică la Isus, care, pentru bucuria care-I era pusă înainte, a suferit crucea, a dispretuit rusinea, si sade la dreap¬ta scaunului de domnie al lui Dumnezeu. Uitati-vă dar cu luare aminte la Cel ce a suferit din partea păcătosilor o împotrivire asa de mare fată de Sine pentru ca nu cumva să vă pierdeti inima si să cădeti de oboseală în sufletele voastre!" (Evrei 12:2-3).